Ceasul floral din Timișoara va fi repus în funcțiune

Ceasul floral spatele magazinului Bega, din Timișoara, va fi repus în funcțiune, însă primarul Nicolae Robu nu poate spune cu eaxctitate când anume, potrivit Radio Timişoara.

 

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, spune că încă se lucrează la obținerea autorizației de construire pentru reabilitarea ceasului floral: „Îmi doresc demult să se repună în funcțiune. A fost o realizare deosebită a orașului nostru nu numai ca idee, ci și ca aspect. Chiar a arătat frumos în diversele sale ipostaze acest ceas și el trebuie refăcut complet. Se impune acolo o consolidare, nu poate fi doar mecanismul schimbat, ci trebuie o consolidare, trebuie schimbat mecanismul – sunt zeci de ani de când vechiul mecanism a fost realizat. Desigur că trebuie întreținut ca aranjament floral. Sunt derulate procedurile pentru autorizația de construire și apoi se va întocmi caietul de sarcini și se va da drumul la procedura de achiziție publică pentru realizare. Îl repunem în funcțiune, nu rămâne doar decorativ”.

Ceasul floral de la Timișoara a fost construit în anii 1970 pe locul fostei Cazarme Transilvania. În ultimii aproximativ zece ani nu a mai fost, însă, funcțional.

Print Friendly, PDF & Email