Cea mai mare colecție de calculatoare și procesoare vechi din România, expusă la Iulius Mall

calculatoare-vechiCei pasionaţi de IT au ocazia să vadă cum au evoluat calculatoarele în ultimii 40 de ani. În cadrul unei expoziţii la Iulius Mall.

 

Peste 1.300 de exponate, care fac parte din cea mai mare colecție de calculatoare și procesoare vechi din țară, vor putea fi admirate de sâmbătă, 12 noiembrie,  la Iulius Mall.

Pasionații de IT vor avea ocazia să facă o incursiune în istoria tehnologiei informației și vor descoperi adevărate comori care punctează evoluția spectaculoasă a calculatoarelor, în ultimele decenii.

Expoziția Retro IT reunește procesoare rare sau chiar unicat, de la primul procesor comercial Intel C4004, apărut în anii ’70, până la modernele multi core. Totodată, în cadrul manifestării expoziționale, vor putea fi văzute laptopuri din primele generații și calculatoare care au făcut istorie, de la cele din seriile HC, CIP, aMic sau TimS, până la  Commodore, Amstrad și Atari. Alături de acestea, vor mai fi expuse memorii RAM, plăci de bază, plăci video și alte componente.

Toate aceste adevărate „vestigii” IT fac parte din colecția arădeanului Florin Mărcuș, renumit pentru pasiunea pe care o dovedește în privința istoriei tehnicii de calcul.

Expoziția rămâne deschisă, la etajul Iulius Mall, până pe 20 noiembrie și poate fi vizitată zilnic, între orele 10 – 22.

Print Friendly, PDF & Email