Cea mai înaltă distincție a Universităţii de Vest pentru fostul președinte al Comisiei Europene, Romano Prodi

Romano Prodi Foto romanoprodi.itRomano Prodi, fost preşedinte al Comisiei Europene şi fost premier al Italiei, va veni la Timişoara, unde Universitatea de Vest îi va decerna titlul de Doctor Honoris Causa.

Universitatea de Vest din Timișoara anunță acordarea titlului de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum profesorului Romano Prodi, președinte al Comisiei Europene în perioada 1999 – 2004 și prim-ministru al Italiei în anii 1996 – 1998 şi 2006 – 2008.

Evenimentul, anunţă reprezentanţii UVT, într-un comunicat de presă, va avea loc luni, 27 aprilie, de la ora 11, în Aula Magna a UVT. De la ora 10, în Sala A01, va avea loc lansarea volumului de Alcide De Gasperi Europa. Scrieri și discursuri, prima traducere a operei sale în limba română, eveniment la care participa și Romano Prodi. Cartea este apărută la Editura Universității de Vest, în îngrijirea Centrului de Studii Europene „Alcide De Gasperi”.

Suntem onorați să avem în rândurile noastre o personalitate puternică precum cea a domnului Prodi. Parteneriatul pe care îl legăm cu domnia sa va deschide noi perspective Universității și va avea o contribuție importantă în competiția europeană la care ne-am angajat ca universitate. Atragem aproape, spre instituție, spre comunitatea largă a Timișoarei, oameni de o importanță incontestabilă în societatea europeană”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

UVTa primit în rândurile sale numeroase personalități marcante ale lumii și continuă să lege acele parteneriate care aduc prestigiu și valoare, declară reprezentanţii instituţiei, motivând că internaționalizarea, deschiderea către comunitate și crearea de legături puternice în mediul socio-economic reprezintă componente importante ale strategiei de dezvoltare a UVT. 

Print Friendly, PDF & Email