Ce au căutat românii pe Google în 2022 (P)

Google a anunțat care au fost cele mai populare căutări ale românilor din anul 2022, pe cel mai popular motor din lume. Ca în fiecare an, căutările au fost variate, din mai multe domenii.

 

Pe primul loc în topul celor mai populare căutări din acest an s-a aflat Ucraina, din dorința românilor de a afla mai multe informații despre situația din țara vecină. Pe locul doi în topul Google regăsim cuvântul „Recensământ”, ținând cont că în 2022 în țara noastră s-a desfășurat acest proces. Pe trei se află „Regina Elisabeta”, din moment ce aceasta a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, un eveniment mediatizat în toată lumea, care a suscitat un interes ridicat și în țara noastră.

Căutarea „Rusia” a ocupat locul 4 în acest top, în timp ce „Nosfe” se află pe locul 5, artistul murind pe data de 16 octombrie. Interpretul Florin Salam se află pe locul 6, iar lansarea noului iPhone 14 a stârnit, de asemenea, un interes ridicat din partea românilor, astfel că această căutare este pe locul 7. Pe 8 regăsim liderul rus Vladimir Putin, pe 9 concursul muzical Eurovision, în timp ce pe 10 se află căutarea pentru „schimbări climatice”.

Top 10 este următorul:

 1. Ucraina
 2. Recensământ
 3. Regina Elisabeta
 4. Rusia
 5. Nosfe
 6. Florin Salam
 7. iPhone 14
 8. Putin
 9. Eurovision
 10. Schimbări climatice

Mai mult, pe lunile noiembrie și decembrie s-au remarcat în special căutările pentru Cupa Mondială de fotbal. Acesta a fost cel mai important eveniment al anului și a stârnit un interes foarte mare din partea românilor, mai ales prin prisma finalei de senzație dintre Argentina și Franța. De asemenea, acest eveniment a stârnit un interes ridicat și pentru cei care joacă la pariuri sportive online , motiv pentru care și căutările pe aceste cuvinte au crescut. E știut faptul că evenimentele de top sporesc și interesul pentru pariuri, iar aceasta a fost și situația în 2022.

 

Cele mai adresate întrebări pe Google

Având în vedere cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep, cea mai întâlnită întrebare de pe Google a fost „Roxadustat ce este?” – aceasta fiind substanța cu care a fost testată pozitiv sportiva noastră, un subiect încă de actualitate. Oamenii au mai dorit să afle ce este legea marțială dar și ce este Swift.

Topul celor mai populare întrebări de pe Google:

 1. Roxadustat ce este
 2. Ce este legea marţială
 3. Ce este Swift
 4. Ce este NATO
 5. Ce este Schengen
 6. Ce este NFT
 7. Ce este Halloween
 8. Ce este ROBOR
 9. Ce este Salmonella
 10. Metaverse ce este

 

Cele mai populare rețete din 2022

Și în acest an un volum mare de căutări pe Google a fost alocat rețetelor. Oamenii și-au dorit să afle cum se face negresă, dar și să gătească ciorbă de miel tradițională și zacuscă.

Topul celor mai căutate rețete:

 1. Negresă
 2. Ciorbă de miel tradițională
 3. Zacuscă
 4. Pască fără aluat
 5. Cozonac cu nucă rețeta bunicii
 6. Tempura
 7. Clătite pufoase
 8. Balmoș
 9. Ciorbă a la grec
 10. Macarons

 

Românii au rămas fani Grecia

Și în acest an, cele mai căutate vacanțe au fost către Grecia, principala destinație turistică a românilor în perioada de vară. Țara este urmată de Bulgaria All Inclusive și Turcia.

Cele mai căutate vacanțe din 2022:

 1. Vacanţă Grecia
 2. Vacanţă Bulgaria all inclusive
 3. Vacanţă Turcia
 4. Vacanţă Tenerife
 5. Vacanţă Croaţia
 6. Dubai vacanţă
 7. Seychelles vacanţă
 8. Vacanţă Thassos
 9. Vacanţă Egipt
 10. Vacanţă Albania.
Print Friendly, PDF & Email