Cazurile de infecţii respiratorii acute, în creştere

GripaNumărul total al cazurilor de infecţii respiratorii acute înregistrate la nivel naţional, a fost, în penultima săptămână, de 111.612. Adică, cu 8% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă, şi cu 45% mai mare faţă de aceeaşi săptămână a sezonului precedent, când au fost 76.954 de cazuri, după cum informează, citat de Agerpres, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile în raportul privind evoluţia infecţiilor respiratorii acute, a gripei si a infecţiilor respiratorii acute severe in sezonul 2014 – 2015.

Potrivit raportului publicat pe site-ul instituţiei, activitatea gripală evoluează cu intensitate medie, cu tendinţă de extindere regională în zona sudică (Constanţa, Bucureşti, Dâmboviţa) şi în zona de nord-est şi sud-est (Iaşi, Suceava, Neamţ, Galaţi), cu focare locale (judeţul Sibiu ) şi cu cazuri sporadice în unele judeţe, „morbiditatea prin infecţii respiratorii acute fiind mai crescută decât în săptămâna precedentă, dar încadrându-se în intervalul aşteptat”.

Raportul CNSCBT mai relevă că, în intervalul 9 – 15 februarie, s-au înregistrat, la nivel naţional, 352 cazuri de gripă şi 29 cazuri de infecţii respiratorii acute severe.

Au fost înregistrate cinci decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, iar numărul total al deceselor confirmate cu gripă este de şase.

CNSCBT adaugă că, de la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, gripei si SARI şi până la data de 17 februarie, au fost confirmate, în laborator, un număr de 399 cazuri de gripă.

Totodată, raportul citat mai notează că, până la jumătatea lunii februarie, au fost vaccinate antigripal 474.839 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Print Friendly, PDF & Email