Cazurile de·covid-19 în creştere, în Timiş, în ultimele 24 de ore

Numărul persoanelor din Timiş confirmate pozitiv la testul covid-19, în ultimele 24 de ore, este 69, opt fiind cadre medicale, cifră rezultată în urma a 1.980 de teste, anunţă Prefectura Timiş. Cele mai multe noi cazuri s-au înregistrat la Timişoara: 52.

 

Cele 44 de persoane sunt din: Timişoara, unde s-au înregistrat 52 de noi cazuri, câte un caz nou la Sânpetru Mare, Giarmata, Comloșu Mare (sat Lunga), Lugoj, Boldur (sat Ohaba Forgaci), Găvojdia (sat Lugojel), Deta, Lovrin, Sânandrei, Săcălaz (sat Beregsău Mare), Dumbrăvița, Giroc, Livezile, Recaș (sat Izvin), Sânmihaiu Român şi Giulvăz.

În această dimineață, anunţă autorităţile, în judeţ numărul total de persoane internate confirmate covid-19 este de122, dintre acestea 12 fiind la Terapie Intensivă. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat cinci decese, numărul ajungând la 144.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş transmite că are în supraveghere nouă focare de coronavirus, cu unul în plus faţă de ziua precedentă, la:

  1. Centrul de recuperare neuropsihiatrică din Lugoj – 71 de cazuri conformate;
  2. compania Continental – 46 de cazuri;
  3. Centru rezidențial privat pentru persoane vârstnice din Timișoara – 33 decazuri –, aici fiind despistat noul focar;
  4. Căminul pentru vârstnici „Inocențiu Micu Klein”, din Timişoara –  16 cazuri;
  5. cofetăria Codrina – 14 cazuri;
  6. compania Valeo – 11 cazuri;
  7. farmacia Tonica – 9 cazuri;
  8. fabrica de încălțăminte de la Buziaș – 6 cazuri;
  9. lanțul de magazine Profi – 4 cazuri.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş anunţă că, în ultimele 24 de ore, a finalizat 64 de anchete epidemiologice, alte cinci noi focare fiind în curs de desfășurare. În judeţ, ieri au fost carantinate 91 de persoane, iar 44 au intrat în izolare.

Rata de infectare a populației la nivelul Timişului, anunţă Prefectura, este în momentul de faţă de 0,46 la mia de locuitori.

Print Friendly, PDF & Email