Cazarma U, Casa cu Flori, La Cocoșul Negru vor fi supraimpozitate pentru că nu sunt îngrijite

Primăria Timişoara a decis supraimpozitarea, în acest an, a mai mult de 1.700 de proprietari de clădiri neîngrijite. În unele cazuri, impozitele vor fi majorate și cu 500 la sută.

 

Printre clădirile cunoscute în Timişoara, care vor fi suprataxate pentru că nu sunt îngrijite, primarul Nicolae Robu aminteşte Cazarma U, La Cocoșul Negru și Casa cu Flori. „Celebra Cazarmă U este pusă la supraimpozitare cu 400%, deci va plăti un impozit de cinci ori mai mare decât cel normal. Pe strada Alba Iulia, celebra Casa cu Flori. Este normal să arate clădirea așa cum arată? Palatul Herman Branch, La Cocoșul Negru cum i se spune, de pe strada Mercy nr. 5, are mortar căzut. E normal așa ceva? E zona zero a orașului. E și un pericol”, declară Nicolae Robu, la Radio Timişoara.

Hotărârile de supraimpozitare din anul 2018 au stârnit însă nemulţumiri, astfel au fost deschise împotriva Primăriei Timișoara 24 de procese. Dintre acestea, unul a fost câștigat de Municipalitate, opt au fost câștigate de proprietari, iar 15 procese sunt în derulare.

Print Friendly, PDF & Email