Câteva zeci de locuri de parcare, amenajate în locul unui teren dezafectat

Foto: PMT

Proiectul Primăriei Timișoara de amenajare a unei parcări umbrite în zona Girocului intră într-o nouă etapă, după ce toate ruinele care ocupau spațiul public și gardul de beton au fost demolate, anunţă Municipalitatea.

 

Societatea Drumuri Municipale a preluat amplasamentul și a început săpăturile necesare și trasarea zonei pentru amenajarea a 80-90 de locuri de parcare. În paralel, Serviciul Spații Verzi din cadrul Primăriei toaletează copacii de la intersecția străzii Martir Ioan Stanciu cu strada Cosminului și pregătesc terenul pentru plantarea a 27 de arbori.

„Am tras tare în ultimele zile să terminăm demolarea și curățarea întregii zone și să le facem front de lucru celor de la SDM și de la spații verzi. Întreaga amenajare pe care o facem aici ține cont de discuțiile avute cu cetățenii din zonă și de nevoile pe care le au. Vor fi locuri de parcare, dar vor fi și zone verzi, parcare pentru biciclete sau trecere de pietoni supraînălțată pentru siguranța copiilor și a seniorilor”, declară primarul Dominic Fritz.

Noua parcare va fi realizată cu dale de beton, înierbate, și va fi completată de alte aproximativ 20 de locuri de parcare laterale pe strada Martir Ioan Stanciu. Totodată, proiectul Primăriei Timișoara include amenajarea unor accese pietonale pentru locuitori, iluminat stradal, amenajarea unei treceri de pietoni înălțate la intersecția cu strada Cosminului, amplasarea unei parcări securizate pentru biciclete și a unei platforme pentru pubele de gunoi.

 

Print Friendly, PDF & Email