Catalog de artă japoneză, lansat la Muzeul de Artă Timişoara

Foto: MNArT

Muzeul Național de Artă Timișoara va găzdui, la sfârşitul acestei săptămâni, lansarea catalogului expoziției de artă japoneză Celebrities of the Floating World 2022, care a avut vernisajul la Timişoara, la începutul acestui an.

 

Lansarea volumului dedicat colecției de xilogravuri și expoziției de la Timișoara va avea loc 29 iulie, ora 17, în Sala Barocă a Muzeului de Artă, în prezența colecționarului George Șerban și a curatorilor Alexandru Chituță, de la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, și Andreea Foanene, de la Muzeul Național de Artă Timișoara.

Concepută în spațiile Palatului Baroc și vernisată în 28 ianuarie, expoziția de stampe japoneze din perioada Edo, Celebrities of the Floating World 2022, reprezintă un eveniment important pentru muzeu. Prin intermediul acesteia, muzeul a devenit un pol cultural și pentru iubitorii de artă niponă, care au avut astfel ocazia să întâlnească în sălile dedicate expoziției și prin intermediul evenimentelor conexe, creațiile aparținând unor mari artiști precum Utamaro Kitagawa (1753- 1806), Eisen Keisai (1791-1848), Hosoda Eishi (1756-1829) sau Katsushika Hokusai (1760 – 1849).

Expoziția, spun oficialii muzeului, face parte din evenimentele încurajate prin planul minimal 2022 de Consiliul Județean Timiș și beneficiază de suportul diplomatic și sponsorizarea Ambasadei Japoniei în România, Muzeului Național Brukenthal, Societăţii de avocatură „Șerban și Asociații”, Dinamica SRL, Universităţii Politehnica Timișoara, Universităţii de Vest Timișoara, Clubului sportiv Kendo-Iaido Sam-Sho Timișoara, Librăriilor Cărturești.

Expoziția Celebrities of the Floating World 2022 va mai rămâne pe simezele muzeului până la mijlocul lunii august.

Print Friendly, PDF & Email