Câștigători ai unui concurs de proză scurtă, premiați de Universitatea de Vest din Timișoara

Sursă foto: UVT

Universitatea de Vest din Timișoara, organizatoare a concursului de proză scurtă „Când și cum am simțit acel lucru pentru România”, a fost gazda ceremoniei de premiere a câștigătorilor, desemnați la finalul lunii decembrie.

 

La eveniment au participat, alături de câștigătorii desemnați și de componenții juriului, și rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, și prorectorul UVT, conf. univ. dr. Mădălin Bunoiu.

La finalul lunii decembrie 2021, juriul din care au făcut parte conf. univ. dr. Dorel Micle, din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie, Marilena Tudor, directorul Editurii UVT și studenta Andreea Argeșanu, președintele OSUT, a parcurs cele peste 30 de lucrări trimise și a stabilit clasamentul final pentru primele locuri de la fiecare categorie de participanți: Elevi. Studenți și General.

La categoria Elevi, pe locul I s-a clasat Julia Nămoloiu, pe locul II – Iulia Maria Sfetcu, iar pe locul III – Bogdan Muscă.

La categoria Studenți, premiul I i-a revenit Ioanei Vlad, premiul II lui Marcu Nicola, iar premiul III, la egalitate de puncte, lui Alexandru Lazea și Ralucăi Ioniță.

La categoria General, premiul I i-a fost acordat lui Silviu Ilievici, premiul II lui Raimondo Mario Rupp, iar premiul III, la egalitate de puncte, lui Dorin Tismănariu și Teodorei Boda.

„Universitatea de Vest din Timișoara se implică nu doar în formarea de intelectuali, ci și în împlinirea caracterelor. Parte din această dorință a noastră este și discuția publică despre valori ale societății din care facem parte. De asemenea, suntem bucuroși să descoperim oameni talentați, care știu să prezinte într-o formă literară deosebită aceste idei care ne privesc pe toți. Îi felicit pe competitori și mă bucur sincer alături de cei premiați azi”, declară rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Print Friendly, PDF & Email