Castelul Huniade din Timișoara, inspectat de reprezentanții Institutului de Patrimoniu

Foto: CJ Timiş

Starea în care se află Castelul Huniade, din Timişoara, a fost analizată, ieri, de reprezentanții Institutului Național al Patrimoniului, împreună cu echipa de proiectare. Proiectul de refacere a imobilului a fost lansat încă din anul 2007.

 

Foto. CJ Timiş

Inspecția de la Castelul Huniade vine la două săptămâni după ce Consiliul Judeţean Timiş a anunțat că a fost semnat contractul pentru serviciile de proiectare, lucrările trebuind să fie gata în cinci luni. Următorul pas va fi licitația pentru proiectul tehnic și pentru lucrările de execuție, anunţă preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

Castelul Huniade, închis de peste 12 ani, pentru lucrări de consolidare şi restaurare, va fi restaurat prin Programul Naţional de Patrimoniu, cu ajutorul Institutului Naţional de Patrimoniu, cu care CJ Timiş, administratorul clădirii, a încheiat în septembrie 2019 un protocol de colaborare în acest sens.

În Castelul Huniade – imobil construit în secolul XIV, ca reşedinţă a regelui Carol Robert d’Anjou –, a funcţionat Muzeul Naţional al Banatului, cu toate secţiile, până în anul 2007, când a fost închis pentru şantier.

Print Friendly, PDF & Email