Castelul Huniade ar putea fi reabilitat pe bani guvernamentali

Foto: CJ Timiş

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, s-a întâlnit la Consiliul Judeţean Timiş cu reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi ai instituțiilor și ONG-urilor de cultură din oraş. Dezbaterea a vizat accelerarea implementarea proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii şi găsirea unor soluții la problemele instituțiilor și oamenilor de cultură din Timiş.

 

Președintele Consiliului Judeţean Timiș, Alin Nica, a susținut importanța includerii pe lista de obiective a Guvernului, pentru anul 2023, a reabilitării Castelului Huniade din Timișoara, solicitându-i ministrului Culturii o analiză. „Mesajul meu a fost primit cu deschidere de către domnul ministru, iar o decizie în acest sens va fi luată după o analiză în detaliu a tot ceea ce presupune investiția. Consider că reabilitarea Castelului Huniade ar aduce un plus de valoare major întregului proiect, cu beneficii mult după anul 2023. Cu viziune, deschidere și pragmatism, chiar dacă timpul este scurt, prin investiții majore, putem da un imbold puternic culturii, care acum are de suferit de pe urma pandemiei”, spune Alin Nica.

Ministrul Bogdan Georghiu a anunţat că, în urma discuțiilor cu președintele CJ Timiş, a fost decisă demararea procedurilor pentru ca în 2023, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, Festivalul „George Enescu”, să aibă loc în Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email