Case de tip familial, din fonduri europene, pentru copiii din centrele de plasament

Consiliul Județean Timiş anunţă că va construi două case de tip familial în Găvojdia, destinate copiilor din centrele de plasament. În localitate va fi înființat și un centru de zi pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă.

 

Președintele Consiliului Judeţean Timiș, Călin Dobra, anunţă că a semnat contractul de proiectare și execuție pentru construcţia a două case de tip familial în localitatea Găvojdia. Casele vor avea o capacitate de 32 locuri, câte 16 pentru fiecare casă.

Suprafața totală construită desfășurată este de peste 1400 mp, fiecare casă de tip familial având o suprafață totală de 577 mp. Toate spațiile proiectate vor fi accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități. Durata de proiectare este de 3 luni, iar execuția lucrării este programată să dureze cel mult 18 luni.

Investiția, spun oficialii CJ Timiş, este necesară pentru mutarea copiilor din centrele de plasament și din centrele de recuperare, pentru a le facilita integrarea în societate. În momentul în care copiii vor fi mutați în casele de tip familial, Centrul de Plasament Gavojdia va fi închis.

Investiția de la Găvojdia nu este singulară, mai spun reprezentanţii CJ Timiş, urmând să fie construite case de tip familial, locuințe protejate, centre de recuperare pentru copiii cu dizabilități și la Lugoj și Periam, toate din fonduri europene. Valoarea totală a investițiilor ajunge la 20 milioane lei, din care 12 milioane finanțare nerambursabilă, diferența fiind asigurată din bugetul CJ Timiș.

Închiderea centrelor de plasament și introducerea lor în case de tip familial le va spoi considerabil șansele de dezvoltare personală, de integrare în societate. Mediul în care ei cresc este determinant pentru modul în care vor funcționa în mijlocul comunității la vârstă adultă. Mă bucur să văd că intrăm în linie dreaptă cu aceste investiții atât de importante”, spune Călin Dobra.

Print Friendly, PDF & Email