Casa Faenza, împodobită cu sculpturi realizate de șase artiști de renume internațional

În cadrul unui proiect unic în România

Loredana Cretu la Casa Faenza Foto banatulmeuCinci pereți exteriori ai Casei Faenza au fost acoperiți cu opere artistice din ceramică, donate de ateliere din Faenza. În plus, pe aceştia au fost aplicate sculpturi realizate de șase artiști de renume internațional.

 

Prin proiectul „Una Casa di Ceramica”, orașul Faenza, capitala și patria istorică și mondială a ceramicii, a dorit să îmbogățească zidurile unei clădiri din Timişoara. Clădire care, nu întâmplător, îi poartă numele. Astfel, cinci pereți exteriori ai Casei Faenza au fost acoperiți cu opere artistice din ceramică, donate de numeroase ateliere din Faenza, anunţă reprezentanţii Casei Faenza. În plus, pe pereţi au fost aplicate sculpturi realizate de șase artiști de renume internațional, dintre care trei sunt câștigători ai Premiului Faenza, acordat în cadrul celui mai vechi și mai cunoscut concurs de ceramică din lume.

Ideea proiectului „Una Casa di Ceramica” s-a născut în 2011, cu scopul de a conferi o identitate puternică unei clădiri importante Timişoara, dar cunoscută de foarte puține persoane în afara celor implicate în activitatea sa. Astfel, prieteni ai Timișoarei din Faenza au pus în practică proiectul, alăturând numele clădirii, Casa Faenza, cu Faenza – sinonim în întreaga lume cu ceramica. „În răstimp de trei ani, cu ajutorul a numeroși artizani care s-au alăturat acestei inițiative, s-a putut realiza un minunat mozaic de ceramică, în stil tradițional și ceramică modernă”, spune Loredana Crețu, directorul Asociației Casa Faenza, din Timișoara.

Inaugurarea proiectului „Una Casa di Ceramica” va avea loc joi, 15 octombrie, de la ora 16, la sediul Asociației Casa Faenza, de pe Aleea Sănătății nr. 15. Eveniment este organizat de Vittorio Maggi, cetațean de onoare al Timișoara și membru în consiliul director al Asociației Casa Faenza.

Casa Faenza este edificiul ce găzduiește copiii cu tulburări de spectru autist, fiind inaugurată în anul 2000, ca încoronare a înfrățirii dintre orașul Faenza, din Italia, și orașul Timișoara, fiind donată Primăriei Timișoara, care o şi gestionează.

Print Friendly, PDF & Email