Casa de Asigurări de Sănătate Timiş a prelungit programul pentru eliberarea cardului de sănătate

Card sanatateCasa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş anunţă că a prelungit programul de lucru cu asiguraţii, pentru eliberarea cardurilor naţionale de asigurat.

 

Pentru ridicarea cardului naţional de asigurat, orice persoană asigurată se va putea adresa Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş Timiş, de azi până în 8 septembrie, de luni până vineri, între orele 8 – 20.

Asiguraţii care nu au intrat încă în posesia cardului pot să verifice dacă  le-a fost emis acest document, prin accesarea  serviciului pus la dispoziţie pe site-ul CJAS.

Reprezentanţii CJAS Timiş anunţă că asiguraţii cărora până la această dată nu le-a fost emis cardul de sănătate pot beneficia de servicii medicale fără prezentarea acestuia. Cei care l-au pierdut sau deteriorat, însă, trebuie să solicite eliberarea unui card duplicat. Până  la primirea noului card de sănătate, vor avea acces la servicii medicale în baza unei adeverinţe de înlocuire a cardului de sănătate, ce li se va înmâna în momentul în care vor depune cererea pentru emiterea cardului duplicat.

Pentru asiguraţii care împlinesc vârsta de 18 ani sau dobândesc calitatea de asigurat se generează automat din sistem comanda de tipărire şi distribuire a cardului de sănătate. Nu este necesară solicitarea în scris a asiguratului pentru eliberarea cardului. Aceaştia vor primi cardul naţional de sănătate prin servicii poştale, la domiciliul înscris în cartea de identitate”, declară Mariana Marcu, purtătorul de cuvânt al CJAS Timiş. 

Print Friendly, PDF & Email