Casă de aproape 120.000 de euro, donată mamelor victime ale violenței domestice

Doi timișeni au donat Consiliului Județean un imobil, împreună terenul aferent, pentri a fi folosit pentru a găzdui mame cu copii minori, victime ale violenței în familie.

 

Dorința proprietarilor imobilului, transcrisă în contract, este ca acesta să fie atribuit spre administrare Direcției Generale de Asistență Socială și protecția Copilului Timiș și să fie folosit pentru desfășurarea de activități de protecție, găzduire a mamelor cu copii minori, îngrijirea și consilierea acestor victime ale violențelor în familie, cât și pentru servicii sociale constând în creșterea, îngrijirea şi educarea copiilor, fără posibilitatea schimbării destinației imobilului, anunţă reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş.

Este vorba despre o casă în Iosifălău, comuna Topolovățu Mare, cu o suprafață construită desfășurată de 144 mp şi un teren intravilan de 2.878 mp. Valoarea este de 566.000 de lei, echivalentul a 116.000 euro.

Apreciem enorm gestul celor doi timișeni, care au ales să aducă o contribuție considerabilă comunității. Imobilul va fi folosit întocmai cu cerințele acestora, servind unor importante nevoi, de protejare a mamelor victime ale violenței în familie, cât și de îngrijire și educare a copiilor. Este o misiune grea, de care se ocupă colegii noștri de la DGASPC, munca acestora, cât și viața victimelor primind astfel un sprijin important”, spune Alexandru Proteasa, vicepreședinte al CJ Timiș, acesta implicându-se activ în facilitarea donației.

Donatorii imobilului au dorit să rămână anonimi.

Print Friendly, PDF & Email