“Cărțile Ucrainei”, în expoziţie la Biblioteca Centrală Universitară din Timişoara

Pentru a marca un an de la declanşarea invaziei Rusiei în Ucraina, Biblioteca Centrală Universitară din Timişoara organizează expoziţie Cărțile Ucrainei.

 

Expoziţia Cărțile Ucrainei cuprinde cărţi din colecţiile proprii ale BCUT şi din donaţia făcută de Uniunea Ucrainenilor din România, grupate pe mai multe domenii: istorie, relaţii româno-ucrianene, literature, folclor, români în Ucraina şi ucraineni în România.

Expoziţia urmăreşte două scopuri. Unul este etic: să atragem atenţia, o data în plus, asupra tragediei poporului ucrainean, victim a agresiunii militare a Rusiei. Cel de-al doilea scop este academic şi constă în prezentarea unui număr mare de cărţi, majoritatea ştiinţifice, care pot servi pentru o documentare riguroasă în legătură cu Ucraina”, declară directorul Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” din Timișoara, prof. univ. dr. Vasile Docea.

Vernisajul acestei expoziții va avea loc marţi, 7 martie, de la ora 18, la etajul I al sediului central al BCUT, de pe b-dul Vasile Pârvan nr. 4A.

În deschiderea evenimentului vor lua cuvântul directorul general al bibliotecii, prof. univ. dr. Vasile Docea, președintele Uniunii Ucrainenilor din România, Gheorghe Hleba, Sorin Spilca, membru al Organizației Tineretului Ucrainean din România, și lector univ. dr. Mihai Murariu, de la Universitatea de Vest din Timișoara.

Expoziția va rămâne deschisă până în 28 aprilie.

Print Friendly, PDF & Email