Cărți care prezintă poveștile de succes ale unor oameni care inspiră generații (P)

De la sportivi, persoane care au înfruntat regimuri totalitare sau care au inovat din punct de vedere tehnologic, mulți oameni au marcat istoria. Iar cărțile scrise despre ei au redat publicului detalii mai puțin știute. Așadar, iată 5 cărți care prezintă poveștile de succes ale unor oameni care inspiră generații:

 

1. Eu sunt Malala. Această carte autobiografică redă povestea Malalei Yousafzai, devenită foarte cunoscută peste tot în lume pentru că s-a opus talibanilor și a solicitat o viață liberă și acces la educație. Momentul s-a petrecut pe 9 octombrie 2012, când Malala a fost împușcată în timp ce se întorcea cu autobuzul de la școală. A reușit să treacă peste acest impediment și a devenit o figură marcantă în societate. De altfel, ea a primit inclusiv premiul Nobel pentru pace și este o sursă de inspirație pentru femei din toată lumea. Acum s-a stabilit în SUA și este prezentă la diverse evenimente importante.

2. Cristiano Ronaldo, The Biography, de Guillem Balague. În această biografie, fanii au avut posibilitatea să afle detalii de culise din viața și cariera lui Cristiano Ronaldo, unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie. Dincolo de faptul că are o carieră de cinci stele, Ronaldo pune mare preț și pe viața de familie. Iar în cele 464 de pagini ale acestei cărți fanii au avut ocazia să afle o mulțime de lucruri neștiute despre Ronaldo. Starul portughez a scris numeroase pagini de istorie în fotbal și continuă să joace la cel mai înalt nivel și la 36 de ani. De altfel, în pofida vârstei înaintate, Ronaldo este considerat în continuare unul dintre favoriții la câștigarea titlului de golgheter din Champions League, după evoluțiile de la Manchester United, conform cotelor din secțiunea pariuri NetBet. Astfel, Ronaldo are cota 9.00 și este întrecut doar de Robert Lewandowski (1.54), Sebastien Haller (6.00) și Mohamed Salah (8.00). Cotele sunt disponibile la NetBet, operator pe platforma căruia utilizatorii pot afla o mulțime de lucruri interesante despre competițiile sportive și nu numai pe NetBet Blog.

3. Mahatma Gandhi. O viață legendară. Această carte îl are autor pe Romain Rolland și prezintă povestea uneia dintre cele mai cunoscute personalități din istorie. Mahatma Gandhi este unul dintre marii eroi ai Indiei, un gânditor de excepție, ce impresiona prin înțelepciunea și bunătatea de care dădea dovadă. Totodată, el este omul care a luptat împotriva xenofobiei și nedreptăților comise de Imperiul Britanic, un eveniment major la acel moment. Iar în această carte Romain Rolland îl descrie în cuvinte bine alese pe Gandhi. „El este și rămâne un om asemănător tuturor oamenilor”, este concluzia trasă de scriitor în cartea sa despre Mahatma Gandhi.

4. Biografia lui Steve Jobs, de Walter Isaacson. Această biografie are la bază o serie de 40 de interviuri realizate cu Steve Jobs, dar și numeroase discuții cu peste 100 de persoane din anturajul omului care a schimbat tehnologia pentru totdeauna prin intermediul Apple. Astfel, Walter Isaacson a reușit să creioneze un portret detaliat al unui om pe care mulți oameni îl consideră un geniu, deși a avut părțile sale negative. Totuși, ambiția ieșită din comun este cea care a inspirat foarte mulți oameni. În plus, din această carte pot fi trase și concluzii legate de caracter și leadership.

5. Un băiat pe lista lui Schindler. O carte autobiografică care inspiră prin empatia pe care o prezintă. Un băiat pe lista lui Schindler prezintă povestea lui Leon Leyson, unul dintre evreii salvați de omul de afaceri Oskar Schindler în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, spusă chiar de el. În momentul în care a fost forțat să se mute împreună cu familia sa într-un ghetou din Cracovia, Leyson avea doar 10 ani, iar în această carte sunt detaliate momente emoționante trăite în acele vremuri, într-o notă plină de demnitate. Aceasta este, totodată, singura carte scrisă de un copil supraviețuitor de pe Lista lui Schindler, care a dus și la apariția unui film de succes.

Print Friendly, PDF & Email