Carmen Dan, la Timişoara: „În ședința de Guvern de miercuri aș vrea să avem o primă solicitare de sprijin din Fondul de rezervă”

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat azi, la Timișoara, că autoritățile au început evaluările pagubelor furtunii din vestul țării, de duminică după-amiază, și că, în măsura posibilităților, și-ar dori ca primele solicitări de sprijin din Fondul de rezervă al Guvernului să poată fi discutate în ședința de guvern de miercuri.

 

„În acest moment facem evaluări peste tot. Eu îmi doresc ca ele să se finalizeze cât mai repede. Bineînțeles că depinde și de ceea ce găsesc echipele de evaluare pe teren, pentru că în ședința de miercuri aș vrea să avem o primă solicitare pentru sprijin din Fondul de rezervă al Guvernului, pentru cei afectați”, a declarat, citată de Agerpres, Carmen Dan, ministrul Administraţiei şi Afacerilor Interne.

Ea mai adăugat că premierul Mihai Tudose se va afla în după-amiaza zilei de azi la Timișoara, unde va lua parte la o ședință a Comandamentului pentru situații de urgență, în care vor fi analizate efectele furtunii de duminică după-amiază.

Ministrul Afacerilor Interne s-a aflat luni dimineața la Timișoara, unde a vizitat răniții internați la spitalul județean din localitate. Carmen Dan a face o vizită în judeţele din vestul ţării afectate de furtuna de ieri. Împreună cu aceasta au sosit secretarul de stat din MAI Gheorghe Nucu Marin și inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Daniel Dragne.

Carmen Dan va avea discuții cu prefecții și cu reprezentanții Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, pentru evaluarea situației exacte din teren, „în vederea luării celor mai adecvate măsuri pentru revenirea la normal a comunităților afectate”.

Opt persoane și-au pierdut viața și alte 137 au fost rănite în urma furtunii care s-a abătut duminică asupra părții de vest a țării.

Print Friendly, PDF & Email