Cariere de succes, la Universitatea Politehnică din Timişoara

1Universitatea Politehnica Timisoaar Foto Eye in the SkyLa Timişoara începe vineri cea de a treia ediţie a Carierelor de Succes.

 

Intitulată „Cariera ta începe azi!”, această ediţie a Carierelor de Succes va avea loc în 9 octombrie, de la ora16, în Sala Polivalentă din cadrul Bibliotecii Universităţii Politehnice Timişoara.

La eveniment, spun reprezentanţii UPT, şi-au anunţat participarea trei dintre cei mai valoroși absolvenți ai acestei universităţi: europarlamentarul Iuliu Winkler, membru în Comisia pentru Comerț Internațional și membru supleant în Comisia pentru Dezvoltare Regională, fost ministru al Telecomunicațiilor, Marius Popa, director, instructor şi consultant la Consilium SRL Timişoara şi, totodată, consul onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Timişoara, şi inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă, preşedinte fondator al Asociaţiei Corneliu Group.

Acțiunea, transmit organizatorii, va oferi studenților UPT șansa de a interacționa direct cu foști absolvenți ai universităţii, care le vor împărtăși din experiența lor profesională și personală.

Manifestarea face parte dintr-o serie de acțiuni ale unui proiect care vizează promovarea modelelor de excepție, puternic motivaționale, cu scopul de a spori atractivitatea învățământului superior, în special a profilurilor tehnice. Totodată, va crea un forum de discuție între profesioniști și profesioniști în devenire, cu scopul dezvoltării unei legături intergeneraționale.

Cariere de Succes este o acţiune organizată prin proiectul POSDRU/156/1.2/G/136302, Orientarea programelor de studii pe realitatea economică regională, validarea acestora de către actorii economici şi dinamizarea relaţiei în tripleta universitate-student-companii, pentru un învăţământ superior tehnic performant – OVDIP. „Obiectivul general al proiectului vizează adaptarea curriculei pentru a creşte relevanţa pe piaţa muncii, printr-o cooperare activă cu angajatorii”, spune Iris Mihai, coordonator al Departamentului de Comunicare şi Imagineal UPT.

Acţiunea se încadrează în seria de manifestări dedicate aniversării a 95 de ani de tradiţie şi prestigiu academic, 95 de ani de la înfiinţarea Universităţii Politehnica Timişoara.

OANA DIMA

 

Timpolis, stiri timisoara, cariere de succes, politehnica, upt, winkler

 

Print Friendly, PDF & Email