Caravana TIFF Unlimited ajunge la Timișoara

Foto: Marius Mariş

Timișorenii vor avea parte de un weekend cu filme noi, multi-premiate, aduse de Caravana TIFF Unlimited. Între 12 și 15 august, proiecțiile în aer liber vor debuta în parcarea supraetajată a Shopping City Timișoara, iar între 17 și 23 august, o altă selecție de filme va rula în Grădina de Vară Capitol.

 

În parcarea supraetajată a Shopping City Timișoara, spectatorii se vor bucura de cele două filme care au deschis oficial Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) în ultimii doi ani, în prezența a mii de spectatori, şi anume comediile Dineu cu vecinii de sus/ Sentimental și Cei mai frumoși ani/ La Belle Epoque. În programul Caravanei intră și unul dintre hiturile anului 2021, Încă un rând/ Another Round, câștigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film internațional, alături de noul film regizat de Horațiu Mălăele, Luca.

Filmele vor fi proiectate după următorul program:

Joi, 12 august, ora 21.15: Luca, în regia lui Horațiu Mălăele; Cu: István Téglás, Mădălina Craiu, Andi Vasluianu ;

Un tânăr întors în țară după 20 de ani descoperă o lume pe care nu o mai cunoaște. Cu ajutorul Giuliei (Mădălina Craiu) și a câtorva oameni din fosta sa viață, Luca reușește să își învingă fantomele trecutului și să afle sensul existenței sale.

Vineri, 13 august, ora 21.15: Încă un rând / Another Round, în regia lui  Thomas Vinterberg (Danemarca); Cu: Mads Mikkelsen.

O teorie spune că o anumită concentraţie de alcool în sânge ne-ar deschide mintea către lumea înconjurătoare, distrăgându-ne atenţia de la probleme şi stimulându-ne creativitatea. Entuziasmaţi de teorie, patru profi de liceu se dedică unui experiment ce scapă curând de sub control… Zeci de premii, inclusiv Oscarul pentru Cel mai bun film internaţional.

Sâmbătă, 14 august, ora 21.15: Dineu cu vecinii de sus (Sentimental/ The People Upstairs), în regia lui Cesc Gay (Spania); Cu: Javier Cámara, Belén Cuesta.

O comedie savuroasă în care două cupluri vecine explorează complexitatea relațiilor moderne. Julio şi Ana sunt împreună de mai bine de 15 ani. Abia dacă se mai privesc, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. În această seară, Ana i-a invitat la cină pe vecinii de sus. Sunt puţin mai tineri, iar gemetele frecvente ce se aud din apartamentul lor au devenit o sursă de tensiune pentru Julio și Ana. Și ce nu știu gazdele este că această cină se va transforma pe neaşteptate într-un tsunami al emoţiilor.

Duminică, 15 august, ora 21.15: Cei mai frumoși ani / La Belle Epoque, în regia lui Nicolas Bedos (Franța); Cu: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant.

Viața lui Victor este dată peste cap atunci când Antoine, un anteprenor strălucit, îi propune un nou tip de atracție: îmbinând artificii teatrale și reconstituiri istorice, firma lui Antoine le permite clienților să aleagă o perioadă din viața lor și să se întoarcă în timp. Victor alege să retrăiască săptămâna în care, în urmă cu 40 de ani, şi-a întâlnit marea dragoste… La Belle Époque a obținut trei premii César în 2020, pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar (Fanny Ardant), Cel mai bun scenariu (Nicolas Bedos) și Cele mai bune decoruri.

La proiecțiile din Parcarea supraetajată Shopping City Timișoara intrarea este liberă. Evenimentul va avea însă loc cu respectarea măsurilor de protecție în vigoare.

Selecția de filme care va rula în Grădina de Vară Capitol, în perioada 17 – 23 august, urmează să fie anunţată de organizatorii evenimentului.

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat de Asociaţia Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei în parteneriat cu TIFF. Anul acesta ajunge la a 12-a ediție. Platforma de streaming a festivalului, TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro) a fost lansată în 2019 și cuprinde o selecție importantă de filme independente, premiate, semnate de cineaști de renume.

Print Friendly, PDF & Email