Caravana TIFF, la Timişoara

Caravana-TIFF-Timisoara Foto alternativ.roCaravana TIFF poposeşte la Timişoara, timp de o săptămână. Cu filme bune.

 

Timp de o săptămână, între 4 şi 10 august, în fiecare seară, de la ora 21.45, timişorenii se vor bucura de câteva dintre cele mai apreciate filme din ultimul an, în cadrul Caravanei TIFF: drame, comedii spumoase, documentare despre fascinaţia pentru cinema şi poveşti de dragoste vor emoţiona sau amuza publicul în cele şapte seri de proiecţii în aer liber, după cum anunţă Primăria Timişoara. Proiecţia filmelor va avea loc Grădina de Vară Capitol.

Iată programul complet:

Joi, 4 august

Ilegitim (regia Adrian Sitaru) | 89’, România

Cu: Alina Grigore, Robi Urs, Adrian Titieni, Bogdan Albulescu.

Doi fraţi şi o iubire ilegitimă. Multiple acuzaţii şi un tată care e doctor. O familie în care nimeni nu a tras linia dintre ceea ce e moral şi ceea ce e legal. Nici măcar atunci când e vorba de avort.

Film recompensat cu Premiul C.I.C.A.E., la Festivalul de la Berlin 2016.

Vineri, 5 august        

Profesorul de vioară / The Violin Teacher (regia Sérgio Machado) | 102’, Brazilia

Cu: Lazaro Ramos, Sandra Corveloni, Tais Araujo.

După ce pierde un post în prestigioasa orchestră simfonică din São Paolo, Laerte, un violonist talentat, se întreţine dând lecţii de muzică adolescenţilor dintr-o şcoală publică din Heliopolis, cea mai mare favelă din Brazilia. Dar oare un pas înapoi nu este şi primul pe un nou drum?

Premiul publicului la São Paolo 2015.

Sâmbătă, 6 august

Valul ucigaş / The Wave (regia Roar Uthaug) | 105’, Norvegia

Cu: Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Jonas Hoff Oftebro

Experimentatul geolog Kristian Eikfjord a acceptat un nou post. Împreună cu familia, pregăteşte mutarea din oraşul Geiranger, dar el şi colegii săi înregistrează mici modificări geologice în subsol. Tot mai îngrijorat, Kristian îşi dă seama că cel mai mare coşmar e gata să devină realitate. Cu doar zece minute la dispoziţie pentru a scăpa cu viaţă, Kristian trebuie să salveze cât mai mulţi oameni împreună cu propria familie.

Efectele speciale au fost parţial realizate de o echipă în România. Filmul a fost propunerea Norvegiei la Oscar.

Duminică, 7 august

Pelé: Naşterea unei legende / Pelé: Birth of a Legend (regia Jeff & Michael Zimbalist) | 107’, SUA

Cu: Vincent D'Onofrio, Rodrigo Santoro şi Colm Meaney.

Un film despre ascensiunea meteorică a marelui fotbalist brazilian Pelé şi viaţa acestuia pe străzile din Sao Paolo. Pelé a condus Brazilia către prima lui Cupă Mondială la numai 17 ani.

Luni, 8 august

Cinema, Mon Amour (regia Alexandru Belc) | 70’, România, Cehia

Povestea lui Victor Purice, care încearcă să menţină pe linia de plutire cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamţ. Victor visează să reinstaureze gloria de odinioară a cinema-ului, dar trebuie să înfrunte realitatea dură: lipsa ajutorului de la stat transformă totul într-o luptă donquijotească.

Pelicula a fost selecţionată în competiţia de documentare a Festivalului de la Sarajevo, în 2016.

A fost odată un vis: Ultimul western spaghetti (regia Tonislav Hristov) | 60’, Germania, Finlanda, Bulgaria

Satul Tabernas din deşertul spaniol a fost folosit timp de decenii pentru filmările unor faimoase producţii precum Undeva, cândva în Vest. Dar timpul a trecut şi, în urma crizei economice, satul şi-a pierdut din strălucire, iar sătenii au rămas fără slujbe. Pe neaşteptate, sunt anunţate filmările la un nou blockbuster…

Filmul s-a remarcat la Festivalurile de la Karlovy Vary, Toronto, TIFF.

Marţi, 9 august

Usturoi (regia: Lucian Alexandrescu) | 90’, SUA, România, Olanda

Cu: Elena Ivanca, Tibi Covaci, Darius Stoica, Sebastian Topan

Eremia, un copil rom dintr-un sat uitat de lume, se plânge prietenului său cel mai bun de sărăcia familiei sale: fratele său vrea să se însoare cu fata unui clan bogat din sat, pe nume Usturoi, dar nu are suficienţi bani pentru nuntă. Pentru a-l ajuta pe acesta, cei doi fug la oraş să se facă actori şi să îşi asigure astfel o viaţă mai bună pentru ei şi familiile lor. Pe drum trec prin tot felul de peripeţii.

Miercuri, 10 august

Trei amintiri din tinereţe / Trois souvenirs de ma jeunesse (regia: Arnaud Desplechin) | 123’, Franţa

Cu: Quentin Dolmaire, Lou Roy-Lecollinet, Mathieu Amalric

Paul Dédalus îşi aminteşte copilăria în Roubaix… Accesele de nebunie ale mamei sale, legătura cu fratele mai mic, Ivan, un copil pios şi violent… Îşi aminteşte de vremea când avea 19 ani, de sora sa Delphine, de vărul Bob… Mai presus de toate, Paul îşi aminteşte de Esther. Ea a fost centrul vieţii lui.

Filmul a prrimi Premiul César pentru Cel mai bun regizor, în 2016.

Caravana TIFF călătoreşte prin România pentru al şaptelea an, din iulie până în septembrie. Timişoara este al patrulea oraş din cele peste 15 în care vor fi proiectate filme în aer liber. În 2015, mai mult de 33.000 de spectatori au urmărit filmele Caravanei.

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Primăriei Timişoara, Casei de Cultură a Municipiului Timişoara şi al Filarmonicii Banatul Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email