Caravana TIFF aduce la Timișoara povești de dragoste, thrillere și comedii

Povești de dragoste, comedii, thrillere și documentare vor fi proiectate pe marele ecran la Timișoara, în aer liber. Aduse de Caravana TIFF. În premieră, la Timişoara va rula şi cel mai nou film al lui Radu Mihăileanu, Povestea iubirii.

 

Timp de o săptămână, între 28 august și 3 septembrie, în fiecare seară de la 21.30, în Grădina de Vară Capitol, timișorenii sunt așteptați la filme bune, cu intrare gratuită. Toate filmele care vor fi proiectate la Timişoara au făcut parte din selecția Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), și s-au făcut remarcate în festivaluri, câștigându-și fani în rândul criticii, dar și al publicului larg, anunţă organizatorii Caravanei TIFF.

O producție internațională filmată parțial în Transilvania va deschide serile de cinema în aer liber din: Povestea iubirii, în regia lui Radu Mihăileanu. La TIFF, spun organizatorii, acest film a strâns peste 3000 de spectatori la o singură proiecție, seducând publicul cu povestea a doi oameni a căror dragoste traversează decenii și continente.

 

 

Proiecțiile continuă apoi cu un thriller captivant nominalizat la șase premii Goya, Dumnezeu să ne ierte, și comedia italiană Nebune de fericire, aventura a două femei cum nu se poate mai diferite, care se împrietenesc la o clinică de psihiatrie.

Filmul românesc Vara s-a sfârșit le va reaminti nostalgicilor de atmosfera de la finalul anilor 90, în preajma eclipsei, când doi puști se împrietenesc și iau decizii care le vor afecta viețile. Tot despre România, una fără repere, vorbește documentarul Varză, cartofi și alți demoni, un filem care e experimentul unui regizor care devine agricultor doar ca să-și dea seama cum e posibil să ieși (mereu) în pierdere.

Din Rusia vine filmul (M)ucenicul, o dramă puternică, premiată la Cannes, a unui tânăr care își confruntă mama, colegii și profesorii cu Biblia în mână. Iar din Polonia, o docu-ficțiune multi-premiată despre doi tineri care-și trăiesc viața și iubirile la maxim, hoinărind neobosiți pe străzile Varșoviei, Toate aceste nopți albe.

Ajunsă la a opta ediție, Caravana TIFF este unul dintre cele mai ample proiecte ale Festivalului Internațional de Film Transilvania, peste 30.000 de spectatori urmărind filme în aer liber anul trecut, între lunile iulie și septembrie.

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Programul complet al Caravanei TIFF la Timişoara poate fi citit aici

Print Friendly, PDF & Email