Caravana medicală timișoreană, la Sărbătoarea tuberozelor

Foto: Asociaţia ATI Timisoara

O caravană medicală formată din 25 de medici din Timişoara a plecat spre Sibiu, la Sărbatoarea tuberozelor, pentru a face pro bono examinări medicale. În premieră, tinerii medici voluntari vor fi însoţiţi în această caravană de câteva personalități din medicina românească.

 

Sărbatoarea tuberozelor, ajunsă la a şasea ediţie, este organizată la sfârșitul acestei săptămâni, în 6 și 7 august, în arealul localităților Hoghilag, Valchid și Prod din județul Sibiu – foarte aproape de Sighișoara. Sărbătoarea – care își are geneza în Evul Mediu, atunci când comunitatea săsească din zonă a adus pentru prima dată și a cultivat tuberoze, numite și chiparoase – îmbină o multitudine de activități: tururi ghidate prin grădinile cu tuberoze ale gospodarilor, lansări de carte, concerte muzicale, târguri de produse locale, conferințe, ateliere de creație etc.

În premieră, tuturor acestor acțiuni li se adaugă, duminică, 7 august, deja bine știuta caravană medicală timișoreană, aflată la cea de-a XVIII-a ediție, organizată de Asociația pentru Anestezie și Terapie Intensivă „Aurel Mogoșeanu” din Timișoara, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” – Timișoara.

Medicul Dorel Săndesc, iniţiatorul Caravanei medicale

Celor 25 de voluntari, medici tineri, li se adaugă, în premieră pentru această caravană medicală, personalități din medicina românească – profesorii universitari dr. Tiberiu Bratu, Liviu Pop, Ioan Sporea și Dorel Săndesc, inițiatorul acestor caravane. Echipa de medici din Timişoara va efectua pro bono examinări din următoarele specialități: analize de sânge – pe loc, cardiologie, cu EKG și ecografie, chirurgie plastică și reparatorie, dermatologie, endocrinologie, cu ecografie tiroidiană, gastroenterologie, cu ecografie abdominală, neurologie, pediatrie şi pneumologie, cu spirometrie.

Print Friendly, PDF & Email