Caravana Gaudeamus revine la Timișoara

Timp de cinci zile, Piaţa Libertăţii, din Timişoara, va fi ticsită de mii de volume. Iubitorii de carte sunt aşteptaţi aici, la Caravana Gaudeamus, care revine la Timişoara după cinci ani de absenţă.

 

Caravana Gaudeamus revine la Timișoara pentru ediția cu numărul 10, după cinci ani de absenţă.

100 de ani ai României, 90 de ani de Radio România și revenirea în viitoarea Capitală Culturală Europeană 2021, sunt, fiecare în sine, un motiv de sărbătoare. Așadar, Radio România vă aşteaptă între 13 și 17 iunie, în Piața Libertății, la un adevărat festin literar, pe măsura momentelor istorice pe care le aniversăm în acest an”, transmit organizatorii.

La acest târg de carte, care va fi organizat în perioada 13-17 iunie, în Piaţa Libertăţii, vor fi prezente cele mai importante edituri din România – în număr mare și cu o varietate a domeniilor editoriale abordate –, care vor oferi importante reduceri de preţuri, inclusiv pentru titluri recente, pachete promoţionale şi serii de autor.

În cadrul evenimentului vor mai fi organizate concursul Lectura la doi pași, adresat liceenilor și organizat de Radio România Timișoara, şi campania de donaţii Cărţile se întorc acasă, prin intermediul căreia volumele donate la târg, de către vizitatori, ajung prin intermediul Radio România în biblioteci publice din zona de vest a țării. De la eveniment nu va lipsi Tombola Gaudeamus, cu premii care constau în două tablete și un laptop.

Deschiderea oficială a Caravanei Gaudeamus va avea loc miercuri, 13 iunie, la ora 12. Programul de vizitare este următorul: de miercuri, 13 iunie, până vineri, 15 iunie, între orele 11 și 21, sâmbătă, 16 iunie, între orele 10 și 21, iar duminică, 17 iunie, între orele 10 și 18. Intrarea este liberă.

Sărbătoarea cărții, reluată la cererea publicului timișorean, este organizată de Radio România, prin Echipa Gaudeamus și Radio Timișoara, cu sprijinul Primăriei Timișoara.

Caravana Gaudeamus, iniţiată în anul 2000 ca parte a Programului Lectura, este formată dintr-o serie de evenimente expoziţionale dedicate cărţii şi educaţiei, organizate în centre culturale şi universitare de tradiţie în care există posturi regionale Radio România.

Print Friendly, PDF & Email