Caravana filmului românesc, la Jimbolia

Sursă foto: caravanafilm.ro

Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul, eveniment ajuns la ediția a X-a, pornește din nou la drum, iar primele proiecții din 2023 vor avea loc la Jimbolia.  Timp de trei seri, între 12 și 14 mai, în Piațeta Sfântul Florian, copiii, părinții și bunicii sunt invitați să vizioneze unele dintre cele mai frumoase filme clasice românești.

 

În prima seară, vineri, 12 mai, de la ora 21, copiii sunt invitați la întâlnirea cu Veronica (regia: Elisabeta Bostan) și a sa trăistuță fermecată. Alături de Lulu Mihăescu (Veronica), spectatorii se vor bucura să îi revadă în roluri inedite pe îndrăgiții Margareta Pâslaru, Dem Rădulescu și Vasilica Tastaman, în rolul șiretei Vulpi.

Filmul Maria, Regina României (regia: Alexis Sweet Cahill), o poveste bazată pe fapte reale ce are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria, este programat sâmbătă, 13 mai, de la ora 21. Filmul a avut premiera în anul 2019, iar rolurile principale sunt interpretate de Roxana Lupu (Regina Maria), Daniel Plier (Regele Ferdinand), Adrian Titieni (Ion I. C. Brătianu), Anghel Damian (Prințul Carol al II-lea), Șerban Pavlu (Ernest Ballif).

În ultima seară a Caravanei filmului românesc la Jimbolia, publicul cinefil se va amuza, cu nostalgie poate, revăzându-i pe marii actori români de teatru și film Amza Pellea, Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Stela Popescu și ale lor aventuri din Nea Mărin miliardar (regia: Sergiu Nicolaescu).

La toate proiecțiile accesul publicului este liber,  în limita locurilor disponibile. În cazul în care vremea va fi nefavorabilă pentru vizionarea în aer liber, proiecțiile vor avea loc la Casa de Cultură a Orașului Jimbolia, tot cu începere de la ora 21.

Scopul Caravanei filmului românesc – Cartea și filmul / Capodopere ale cinematografiei naţionale este acela de a promova filmul românesc, aducând un omagiu cinematografiei naţionale şi cineaştilor români, fiind singura caravana care promovează exclusiv filmul românesc din toate timpurile. Caravana filmului românesc aduce filmul românesc în atenția spectatorilor, promovându-l într-o manieră accesibilă. Filme de patrimoniu şi succese ale ultimilor ani, toate sunt prezentate publicului din toate oraşele ţării, mari şi mici, în spaţii diverse. Aceste evenimente, rememorând marile momente ale istoriei şi ale prezentului filmului românesc, contribuie la formarea unei culturi cinematografice a publicului tânăr și le aduce spectatorilor cinefili bucuria revederii marilor creații cinematografice românești.

În cei nouă ani de existenţă, Caravana filmului românesc a ajuns în peste 45 de oraşe, având un număr aproximav de 200.000 de spectatori şi consemnând peste 3.000 de referiri în presa locală şi naţională. În cadrul Caravanei, toate filmele au fost prezentate la o calitate artistică şi tehnică de excepţie, fiind refăcute ca sunet şi  imagine.

Organizator al evenimentului este Asociaţia CineCultura, în parteneriat cu MDV Audio Studio și Digifilm Design.

Print Friendly, PDF & Email