Captură de cocaină neagră, la Timişoara

Perchezitii DIICOTProcurorii DIICOT Timişoara, ajutaţi de poliţişti, au confiscat, miercuri dimineaţă, aproximativ 70 de kilograme de cocaină neagră, la Timişoara. Drogurile au intrat în ţară pe la Vama Otopeni.

 

Anchetatorii spun că transportul de cocaină trebuia să treacă iniţial prin Portul Constanţa, dar după ce autorităţile judiciare germane au intrat pe firul operaţiunii, traficanţii au modificat traseul şi drogurile au trecut prin Vama Otopeni, de unde au fost duse mai departe la Timişoara – unde s-a făcut captura – de unde urmau să ia drumul Spaniei. Drogurile au fost găsite ascunse în corpuri de mobilier încărcate într-un container.

În urma operaţiunii, anchetatorii au reţinut patru persoane de origine venezueleană, unul dintre cei suspecţi fiind căsătorit cu o româncă. Cei patru urmează să fie duşi la Bucureşti, la Structura Centrală a DIICOT, pentru a fi audiaţi în legătură cu provenienţa cocainei şi filiera pentru care operau.

Anchetatorii mai spun că acest drog, cocaina neagră, este foarte rar, aşa că, momentan, nu au putut estima valoarea celor aproximativ 70 de kilograme de droguri capturate. 

Print Friendly, PDF & Email