Candidatul P.P.-D.D. la europarlamentare va chema românii pribegi să se întoarcă acasă

Ilie BerteaPrintre temele de campanie pe care Ilie Bertea, desemnat a fi candidatul P.P.-D.D. la alegerile europarlamentare de anul viitor, şi le-a ales se numără întoarcerea românilor pribegi la vatră, crearea de noi locuri de muncă, revigorarea sentimentului de mândrie națională și eradicarea fenomenului mafiei imobiliare, care, potrivit opiniei sale, a creat mari deservicii de imagine şi Timișoarei, și României. 

Apel la întoarcerea la rădăcini a românilor din diaspora

Argumentându-și intenția de a contribui la întoarcerea la rădăcini a românilor aflați în pribegie departe de granițele țării, în căutarea unui loc de muncă și a unei vieți mai bune, președintele organizației municipale Timișoara a P.P.-.D.D., Ilie Bertea, actual consilier judeţean, spune că e nevoie de crearea de noi locuri de muncă, mai bine retribuite, 

chiar în țară, așa încât cei care pleacă să caute locuri de muncă în Europa de Vest să rămână „să spele bătrânii noștri și să se îngrijească de copiii noștri, care stau în canale”.

În ceea ce privește politica dusă în prezent de U.S.L., Ilie Bertea a apreciat că drumul ales de coaliţia aflaţă la guvernare nu e cel mai bun și promite că se va adresa în campanie inclusiv acelor categorii profesionale care, în virtutea codului etic al profesiei, nu își pot exprima public convingerile. Printre acestea, angajații din Poliție, despre care spune că beneficiază de o salarizare necorespunzătoare, rămasă încă la nivelul de acum câțiva ani. Ilie Bertea, fost ofiţer de poliţie, a mai precizat că, în baza propriei experiențe profesionale, cunoaște din interior problemele sistemului și îi sunt cunoscute şi situațiile unor polițiști nevoiți să plece în Occident, în căutarea unor locuri de muncă mai bine retribuite.

Acuze la adresa fostei administrații Ciuhandu

Consilierul P.P.-D.D. a evocat și problema mafiei imobiliare din Timișoara și implicarea unor funcționari din administrația publică locală în întreținerea acestui fenomen. Potrivit aprecierilor sale, acest scandal determină Europa să se întrebe dacă România mai e un stat de drept, atâta vreme cât se face referire în mod public la sprijinul oferit unor clanuri de către angajați din sistemul de Justiție și din cadrul Primăriei.

Ilie Bertea mai spune că, în anii 1990, când era la conducerea Poliţiei Timişoara, împreună cu primarul de atunci al Timişoarei, Viorel Oancea, a dispus întocmirea de dosare penale pe numele celor care se făceau vinovați de abuzuri și a acuzat faptul că, după instalarea administrației Ciuhandu la conducerea orașului, toate aceste demersuri legale orientate împotriva clanurilor de rromi au fost sistate.

Print Friendly, PDF & Email