Candidat la Primăria Timişoara, consilierul Petrică Folică, promite că va proteja patrimoniul timişorenilor

Petrica FolicaUn consilier local, candidat în cursa pentru Primăria Timişoarei, le reaminteşte timişorenilor că un imobil în valoare de 700.000 de euro, care a fost pregătit să fie vândut la un preţ subevaluat către PSD Timiş, aparține încă patrimoniului Timișoarei doar datorită lui. „În septembrie 2013 am blocat, de unul singur, vânzarea către administraţia primarului USL, Nicolae Robu, la un preţ subevaluat, 99.160 de euro, a unei clădiri din patrimoniul Timişoarei, în valoare reală de 700.000 de euro. Eu am demonstrat că pot. De unul singur, am blocat planuri ale grupurilor de interese și ale politrucilor compromiși care ar fi creat prejudicii patrimoniului Timișoarei. Sunt singurul consilier care am cerut în Consiliul Local să se stopeze cedarea gratuită către grupurile de interese a terenurilor din patrimoniul Timișoarei”, declară Petrică Folică.

Acesta mai spune că a solicitat Primăriei, în repetate rânduri, să nu mai cedeze gratuit, în baza HG 834/1991, terenuri care aparţin timişorenilor. „În cei 26 de ani, care au trecut de la Revoluţie, timişorenii au văzut cum întreprinderile aflate în patrimoniul statului au fost falimentate, fabricile, tăiate şi vândute la fier vechi, industria Timişoarei fiind, în cele din urmă, lichidată. În anul 2016, noi timişorenii, nu putem accepta ca şi terenurile din centrul Timişoarei să fie luate gratuit de aceleaşi grupuri de interese care au distrus industria”, spune Petrică Folică. Adăugând că, fie din lipsă de curaj, fie din interese meschine, nu se vorbeşte despre această hotărâre de guvern 834/1991, care a permis devalizarea patrimoniului ţării: „Toată lumea e mută, surdă şi oarbă.”

Petrică Folică mai spune că administrația Robu este dovada că USL trăiește şi că, la nivelul Primăriei Timișoara, șefii de departamente sunt numiți politic, iar structura departamentelor este o oglindă a înțelegerii existente între PNL, PSD, PNȚ-CD, ALDE pentru ca aceste partide să continue să controleze administrația locală. „Pentru partidele compromise, care au fost la putere în ultimii 26 de ani, miza alegerilor locale este menținerea controlului asupra societăților comerciale ale Primăriei și asupra conducerii departamentelor Primăriei, numirea în funcţii-cheie de indivizi dispuși să semneze contracte pe bani publici după cum dictează grupurile lor de interese, nu în folosul cetățenilor.

Tinerii profesioniști din Partidul Național Democrat doresc o administrație în beneficiul timișorenilor, nu aservită grupurilor de interese.”

Print Friendly, PDF & Email