„Când Hitler a furat iepurașul roz”, la Cinema Victoria

Centrul Cultural German Timişoara organizează, la Timişoara, proiecţia filmului Când Hitler a furat iepurașul roz, în regia Carolinei Link. Un film despre persecuție, fugă și exil în timpul național-socialismului.

 

Filmul va fi proiectat la Cinema Victoria, din Timişoara, sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 16.

Bazându-se pe cartea pentru copii a lui Judith Kerr, Caroline Link reușește să realizeze un film de familie adecvat oricărei vârste, care abordează subiectul persecuției, al fugii și al exilului în timpul național-socialismului. Filmul a obținut un premiu din partea Juriului de tineret al German Film and Media Rating și a primit calificativul „deosebit de valoros” din partea Consiliului de clasificare a filmelor.

În 1933, viața Annei Kemper este dată peste cap. Când Hitler ajunge la putere, tatăl ei, celebrul critic de teatru și dușman declarat al național-socialiștilor, Arthur Kemper, este nevoit să părăsească Berlinul și să fugă în Elveția. Restul familiei îl urmează la scurt timp. Pentru că trebuie să plece în grabă, copiii au voie să împacheteze doar strictul necesar. Așa că Anna trebuie să lase în urmă iubitul ei iepuraș roz de pluș. De la Berlin, ei pleacă întâi în Elveția, și începe o viață nesigură și agitată, plină de provocări și greutăți.

Caroline Link, născută în Bad Nauheim, în 1964, dobândește primele experiențe practice în domeniul cinematografiei după absolvirea liceului cu un stagiu la studiourile Bavaria din München. În 1986, începe să studieze regia la Universitatea de Televiziune și Film din München. În 1996, își face debutul ca regizoare de film cu Beyond Silence. Caroline Link este membră a consiliului de administrație al asociației „Copii pentru o lume mai bună” și în 2004 a fost distinsă cu Ordinul Bavarez pentru Merit. Locuiește și lucrează la München.

 

Print Friendly, PDF & Email