Campioni reuniți la Timişoara, pentru promovarea sportului

Foto: CJ Timiş

La Timişoara a fost lansat azi proiectul WoW Europe, demers de anvergură europeană, care are loc simultan în zece țări europene, care își propune să promoveze sportul în rândul elevilor cu ajutorul marilor campioni olimpici, mondiali și naționali. Evenimentul a avut loc la Consiliul Județean Timiş.

 

Prin exemplu personal, aceștia îi vor ajuta pe copii să conștientizeze importanța sportului în viața de zi cu zi, pentru a avea un stil de viață sănătos și o dezvoltare armonioasă.

Proiectul WoW Europe, prezentat astăzi la Timișoara în prezența unor sportivi de elită, este coordonat de Asociația Junior Sport și are loc simultan în zece țări participante: Bulgaria, Italia, Letonia Lituania, Macedonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Turcia și România.

„WoW Europe este singurul proiect inițiat și aplicat de o organizație din România, aprobat de Comisia europeană prin Programul Erasmus+ Sport – Not-for-profit European Sport Events pentru perioada de implementare 2020-2021 și suntem foarte mândri de faptul că acțiunea desfășurată de noi, timp de șase ani,«Azi sunt Profu′ tău de Sport!», se va realiza, în cadrul acestui proiect, în zece țări din Europa”, a declarat Beatrice Mercado, președintele Asociației Junior Sport, inițiatorul proiectului.

Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiş, spune că numai anul trecut, instituţia a alocat aproape un milion de lei pentru organizarea de evenimente sportive, iar în 2019, în jur de 2.3 milioane de lei.

Proiectul WoW Europe include câteva evenimente care vor fi organizate şi la Timişoara:

„Azi sunt Profu′ tău de Sport!”, acțiune-fanion, în cadrul căreia, până în iunie, sportivi emblematici din cele zece țări participante merg în școli, fiecare în țara sa de origine, pentru a susține orele de educație fizică și sport cu elevi, dar și pentru a promova importanța educației fizice și a sportului atât pentru o viață sănătoasă, cât și pentru practicarea sportului de performanță.

Workshop-ul „Sănătate prin sport” va avea loc în luna iulie, la Timișoara, tema principală referindu-se la creșterea conștientizării cu privire la beneficiile și rolul sportului pentru sănătate în rândul copiilor.

„Pedaliada!” va avea loc în septembrie în aceeași zi și de la aceeași oră în toate cele zece țări participante și constă într-o călătorie cu bicicleta pe un traseu prestabilit, de dificultate medie, în echipe-simbol: copii, părinți, bunici.

„Ora deschisă de sport” – considerat evenimentul emblematic al proiectului – se va desfășura de asemenea în luna septembrie, simultan în toate cele zece țări participante. Acțiunea constă în mini-concursuri și demonstrații ale marilor campioni, care au loc în locații aflate în zone reprezentative la nivel național atât din punct de vedere cultural, cât și turistic.

Workshop „De la experți în sport către oameni” va avea loc în octombrie, la Timișoara și este un eveniment la care vor veni reprezentanți ai organizațiilor participante din cele zece țări, care vor prezenta importanța și impactul promovării sportului și educației fizice, în cadrul proiectului, prin intermediul marilor sportivi în rândul copiilor.

Proiectul WoW Europe este conceput și accesat de Asociația Ama Events, este coordonat de Asociația Junior Sport în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș și cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul European Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events.

Print Friendly, PDF & Email