Campioni mondiali și europeni, profi de sport, pentru o zi, pentru 200 de elevi din Timiș

Foto: Asociaţia Junior Sport

Două sute de elevi de școală primară din Timiș vor face în această săptămână orele de sport cu mari sportivi ai României. La școli din Buziaș și Ghiroda, profesori de sport vor fi, pentru o zi, câţiva campioni mondiali, dar şi naționali, sportivi de performanță, dar şi antrenori.

 

„Îi chemăm pe cei mai tineri elevi să facă sport, pentru că sportul și educația sunt cele mai potrivite căi prin care vor deveni oameni adevărați. Suntem fericiți să avem alături de noi atâția sportivi minunați, ambasadori «Născut pentru sport», care sunt adevărate modele pentru tânăra generație, și oficialități timișene dornice să demonstreze că și la acest capitol, al implicării în mișcarea sportivă de masă, Banatul e fruncea”, declară Beatrice Mercado, președintele Asociației Junior Sport, inițiatorul și coordonatorul proiectul WoW Europe în cadrul căruia are loc această acţiune intitulată Azi sunt Profu’ tău de sport!, iniţiată în urmă cu şase ani.

Marți, 11 mai, de la ora 11, primii profi de sport vor veni la Liceul Teoretic din Buziaș. Aceștia sunt antrenorii de la CS Phoenix Buziaș: Theodor Moisă, la lupte, și Bogdan Ghișa, la Kickbox. Aceştia vor organiza și demonstrații, pe viu, susținute de elevi sportivi ai liceului.

Joi, 13 mai, de la ora 13, este programată a doua acțiune, care va avea loc la Școala Gimnazială din Ghiroda. Profi de sport vor fi Amatto Zaharia, multiplu campion mondial, european și național la Kempo și, în același timp, președinte al Federației Române de Kempo, și Yamato Zaharia, multiplu campion mondial, european și național la Kempo. Cei doi vor oferi audienței o demonstrație sportivă de înaltă calitate.

Elevii de la Ghiroda vor avea parte, de asemenea, de alți profi de sport celebri: Jasmina Elena Ciocoiu, campioană mondială la XFC, dublă campioană națională la Kickbox și triplă campioană națională la Hand to Hand Fightingiar (care, la rândul ei se va confrunta, într-o spectaculoasă demonstrație sportivă, cu Yamato Zaharia), Marius Eugen Ciocoiu, instructor secția Arte Marțiale de contact și, implicit, antrenorul noii secții de Kempo de la CSC Ghiroda, Cristian Stoenescu, antrenor de arte marțiale de contact, Ana-Maria Bucșă, instructor karate, Alexandru Miculescu și Andra Păcuraru, sportivi ai CSC Ghiroda și Giarmata Vii – secția dans sportiv, precum și reprezentanți ai echipei locale de fotbal: Răzvan Leuca, antrenor, și Cosmin Mancaș, căpitanul echipei.

Un loc aparte, spun organizatorii, îi va reveni lui Alexandru Beleiu, dublu campion european la motociclism. Acesta este primul român campion european de motociclism la competiția „Alpe Adria Vintage 2019” – clasa Open Special, unde a câștigat ambele manșe ale principalei clase Vintage, clasa Open Special.

Proiectul WoW Europe, conceput și accesat de Asociația AMA Events, este coordonat de Asociația Junior Sport și este cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul European Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events. Proiectul se derulează în România și în alte nouă țări europene: Italia, Spania, Portugalia, Turcia, Bulgaria, Letonia, Lituania, Slovenia și Republica Macedonia de Nord.

Programul Azi sunt Profu` tău de sport! a mai derulat, în cadrul acestui proiect, în perioada februarie-mai, alte două acțiuni în România, trei în Letonia, una în Italia și una în Portugalia.

Partenerii și susținători locali: Consiliul Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș, Universitatea Politehnica Timișoara, Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara.

 

Print Friendly, PDF & Email