Campionatul Național de Ciclism în Tandem, pentru persoane cu deficiențe, organizat la Timişoara

Foto: Asociaţia Tandem

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mobilității Persoanelor cu Deficiențe de Vedere, marcată în 19 octombrie, la Timişoara va fi organizat Campionatul Național de Ciclism în Tandem. Evenimentul este organizat de Club Sportiv Tandem Arena în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara și SightRunning.ro.

 

La competiția sportivă vor participa aproximativ 50 de echipaje mixte, formate dintr-un pilot văzător și un copilot cu deficiențe de vedere, participanții venind din Timișoara, București, Arad, Cluj, Buzău, Târgu Frumos, de la școlile pentru copiii cu deficiențe de vedere. Piloții bicicletelor tandem sunt persoane recrutate din școlile de nevăzători, dar și voluntari, anunţă reprezentanţii Universităţii de Vest din Timişoara.

„Comunitatea UVT este solidară și incluzivă față de persoanele cu deficiențe de vedere, mai ales că sunt printre acestea copii și tineri. Ei apreciază și se bucură de mersul pe bicicleta tandem, iar acest campionat este o dovadă că prin sport încercăm să ne atingem obiectivul  incluziunii”, spune rectorul UVT, prof. univ. Marilen Pirtea.

Peste 300 de suporteri sunt așteptați la Campionatul Național de Ciclism în Tandem. Suporterii sunt așteptați să vină să încurajeze participanții sâmbătă, 19 octombrie, începând cu ora 9, la Stadionul „Dan Păltinișanu. Cele  50 de echipaje vor parcurge un traseu de cel puțin 20 de kilometri, traficul în zonă fiind restricționat pe perioada evenimentului.

Toate bicicletele tandem și echipamentele sportive ce au fost achiziționate pentru tabăra Tandem BikeFland au fost donate către școlile pentru copii cu deficiențe de vedere din țară. Astfel, peste 328 de elevi au acces pe tot parcursul anului la practicarea ciclismului, dobândind cunoștințele necesare unei vieți active. Aceleași biciclete vor fi folosite și la Campionatul Național de Ciclism în Tandem, fiecare echipaj având bicicleta cu care deja s-a antrenat pe timpul verii.

Clubul Sportiv Tandem Arena a fost înființat în anul 2013, cu scopul de a oferi oportunitate persoanelor cu dizabilități de a practica activități sportive paralimpice. În cei şase ani de activitate, Tandem Arena a organizat proiecte cu precădere pentru practicarea pedalatului în tandem și a înotului, precum Sportul pentru toți, School Bikes și Campionatul Național de Tandemuri cu impact în rândul populației cu deficiențe de vedere.

Print Friendly, PDF & Email