Campionat de donare de sânge

Lansat de Universitatea Politehnica Timişoara

Donator de sange„Supereroi pentru viaţă – primul campionat de donare de sânge din UPT” este o campanie lansată de Universitatea Politehnica Timişoara, care are ca scop mobilizare donatorilor de sânge.

 

Universitatea Politehnica Timişoara a lansat, la începutul acestei săptămâni, campania „Supereroi pentru viaţă – primul campionat de donare de sânge din UPT”, la Policlinica studenţească din Complexul Studenţesc. Într-un comunicat trimis redacţiei, UPT transmite că atât studenţii, cât şi cadrele didactice şi-au manifestat interesul faţă de această iniţiativă, venind în număr mare să doneze.

Campania este organizată sub forma unui campionat între facultăţile din Universitatea Politehnica Timişoara cu sprijinul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara. „Pentru a oferi şanse egale tuturor, punctajul va fi calculat proporţional cu numărul de studenţi şi cadre didactice din fiecare facultate. Concursul se adresează studenţilor şi cadrelor didactice din UPT, dar orice altă persoană interesată poată să doneze şi să susţină acest demers”, spune Aniela Sălăjan, de la Departamentul de Comunicare şi Imagie al UPT . Campania, mai spune aceasta, răspunde unei nevoi reale a sistemului medical românesc. „Universitatea Politehnica Timişoara nu este doar un vector de cunoaştere în comunitate, ci îşi doreşte să şi răspundă problemelor cu care membrii săi se confruntă. Formarea spiritului civic pe băncile universităţii sperăm să contribuie la multiplicarea lui şi dincolo de mediul universitar. Ne dorim ca studenţii şi cadrele să răspundă nevoilor semenilor lor”, explică Aniela Sălăjan decizia UPT de a demara această campanie.

Campania va continua până la sfârşitul acestei săptămâni. Persoanele interesate să intre în acest campionat şi să doneze sânge sunt invitate să completeze formularul compionatului.

Print Friendly, PDF & Email