Campanie maraton de donare de sânge, la Consiliul Județean Timiş

Foto: CJ Timiş

Aproape 120 de angajați ai Consiliului Județean Timiş și din structurile subordonate donează sânge în cadrul unei campanii maraton ce se desfășoară pe parcursul a trei zile.

 

Campania, organizată de administrația județeană și de Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara, are loc în perioada 15 – 17 noiembrie, atât în Palatul Administrativ, cât și la Centrul de Transfuzie. Inițiativa nu este singulară, Consiliul Județean Timiş organizând o astfel campanie și în luna mai a acestui an, dar și în 2021. Instituția, spun ofdicialii acesteia, răspunde astfel la una dintre cele mai mari nevoi ale comunității, în contextul în care în fiecare zi viața a zeci de timișeni depinde de sângele donat de semenii lor.

Președintele CJ Timiş, Alin Nica, subliniază importanța donării de sânge și a organizării de astfel de acțiuni, ca factor stimulat și pentru alți membri ai comunității: „Sunt foarte mândru de colegii mei și încurajez asemenea campanii. Astfel, suntem aproape de semenii noștri, actul altruist de a dona sânge salvând multe vieți. Rolul nostru în comunitate trebuie să treacă de activitatea administrativă, implicarea în comunitate fiind necesară pentru toți membrii instituției noastre. Este o dovadă de responsabilizare, de apartenență, de grijă.

Prin acest gest, angajații instituției doresc să încurajeze și să motiveze comunitatea prin propriul exemplu, în contextul în care România se confruntă cu un deficit de donatori de sânge. Campanii de donare vor fi organizate de administraţia judeţeanî și în 2023.

Print Friendly, PDF & Email