Campanie împotriva HIV/SIDA, la Timişoara

A man points at an exhibit at a conceptual art show about HIV/AIDS in Tehran, December 2, 2007.

A man points at an exhibit at a conceptual art show about HIV/AIDS in Tehran, December 2, 2007.

Pentru a marca Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA, Grupul Local de Acțiune HIV/SIDA derulează la Timișoara campania Informează-te! Protejează-te! Testează-te!

 

Campania Informează-te! Protejează-te! Testează-te! Este un demers de informare și conștientizare asupra implicațiilor HIV/SIDA și a importanței testării. Campania, organizată de Grupul Local de Acţiune, include distribuire de materiale informative și de prezervative, în cluburi, pe străzi și în căminele studențești.

Duminică, 6 decembrie, la ora 18, la demisolul Iulius Mall va avea loc un flashmob pregătit de voluntari, iar timișorenii sunt așteptați să se alăture Fundei Umane care va fi făcută de aceștia, în semn de solidaritate cu cei afectaţi de HIV/SIDA. Până atunci, anunţă organizatorii, publicul este așteptat cu materiale informative și răspunsuri la întrebări, la standul informativ amplasat în aceeași locație

Membrii Grupului Local de Actiune HIV/SIDA sunt Asociația Română Anti Sida din Timișoara, Societatea pentru Copii și Părinți Timișoara, Societatea Studenților în Medicină din Timișoara, LGBTeam și Asociația SPICC.

Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA – care se celebrează pe 1 decembrie, pe de o parte, pentru a sensibiliza și a-i comemora pe cei care au murit din cauza acestor boli, pe de altă parte, pentru a sărbători succesul referitor la accesul crescut la tratament și servicii de prevenți – a fost marcată prima dată în 1988, în cadrul Conferinței mondiale privind SIDA, organizată la Londra.

Anul acesta, sloganul Zilei de luptă împotriva HIV/SIDA este „Spre o cale rapidă de a pune capăt HIV/SIDA”, anunţă Agerpres. Adăugând că abordarea optimistă din acest an pornește de la faptul că 15 milioane de persoane au în prezent acces la tratament contra sindromului și că noile infecții legate de acest virus s-au redus cu 35% începând cu 2000, în timp ce numărul deceselor cauzate de SIDA s-au diminuat cu 42% din 2004. „Sloganul din acest an este, de asemenea, legat de Strategia de reacție rapidă care este în curs de adoptare de către ONU, pentru perioada 2016 – 2021. Strategia, care își propune să schimbe viețile a milioane de persoane, include astfel mai multe obiective: investiții preventive; mutarea accentului pe acele locuri, persoane și programe care au cel mai mare impact, canalizarea inovației pe acele persoane care au nevoie de tratament în cea mai mare măsură, implicarea leadership-ului local pentru răspunsuri specifice, durabile și responsabile, crearea de noi parteneriate şi furnizarea de rezultate care să nu lase pe nimeni pe dinafară”, mai menţionează Agrepres.

Print Friendly, PDF & Email