Campanie de strângere de fonduri pentru un monument al Revoluției ridicat la Timişoara

Primăria Timişoara a lansat inițiativa de strângere de fonduri pentru realizarea în Timișoara a unui Monument al Revoluției din Decembrie 1989.

 

Monumentul pentru care Primăria Timişoara a lansat campania de strângere de fonduri, o creație a artistului plastic timișorean Luigi Varga, va fi amplasat în spațiul dintre Podul Maria și Catedrală, în Parcul Catedralei.

Fondurile din donaţii vor intra în conturile Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Timișoara, sub girul Primăriei Timișoara.

„În decembrie 1989, lumea întreagă era cu ochii aţintiţi asupra Timișoarei, urmărind cu emoţie curajul nebunesc al timişorenilor de a înfrunta un sistem opresiv dintre cele mai bine puse la punct din istorie, consolidat în cei aproape 50 de ani comunism. Nu avem voie să uităm ce s-a întâmplat atunci, să-i uităm pe cei ce și-au jertfit viața pentru ca noi, astăzi, să fim liberi”, spun reprezentanţii Municipalităţii timişorene.

Primarul Nicolae Robu îndeamnă timişorenii la solidaritate. „Haideți să ne solidarizăm din nou, indiferent ce ne diferențiază, cum s-a întâmplat la Revoluție! Haideți ca împreună să aducem acest omagiu eroilor noștri și, prin ei, supremei valori numită libertate, înscrisă profund în codul nostru genetic de ființe umane”, transmite Nicolae Robu printr+un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Detalii despre modul în care se pot face donaţiile se găsesc pe pagina web a Primăriei Timişoara, acestea putând fi făcute şi online: https://www.primariatm.ro/monumentul-revolutiei.

Print Friendly, PDF & Email