Campanie de promovare a educației timpurii și a lecturii, la Timişoara

FasTracKidsCâteva sute de copii din Timişoara vor fi implicaţi, anul acesta în campania “Read for the Record”, care are ca scop promovarea educației timpurii și a lecturii.

 

Pentru că mulți dintre copiii din România au pierdut bucuria și plăcerea cititului, FasTracKids Timișoara își propune, în acest an, să implice un număr cât mai crescut de copii într-o campanie care are ca scop promovarea educației timpurii și a lecturii, numită “Read for the Record”.

În cadrul acestei campanii, FastTracKids Timișoara şi  Grădinița Pygmalion vor organiza, în cursul lunii octombrie, mai multe evenimente. În 18 octombrie, între orele 11 -13, sute de copii și zeci de voluntari vor citi împreuna povestea Bunny Cakes, vor realiza un colaj de zeci de metri și vor porni în căutarea comorilor din povești ascunse în Grădina Zoologică. În zilele de 20 şi 23 octombrie, de la ora 17 la ora 19, câţiva zeci de copii si părinți vor pune în scenă povestea Bunny Cakes la FastTracKids Timișoara. Iar în 24 octombrie, între orele 18 -19.30, părinți și copii deopotrivă se vor bucura de atelierul de spus povești al lui Bunny Cakes, la FastTracKids Timișoara, în cadul unui eveniment organizat împreună cu Grădinița Pygmalion.

Cititul poate fi pentru noi toți o inspirație, o cale, o regăsire, așa că și părinții sunt invitați să se alăture și să ne fie aproape în cadrul acestui eveniment. Cu atât mai mult cu cât ei reprezintă primele modele, cele de bază, pentru cei mici, fiind, astfel, cei care ar trebui să transmită copiilor dragostea pentru lectură”, spune Adina Benghea, manager FastTracKids Timişoara.

“Read for the Record” este o campanie organizată din 2006, la nivel internațional, de Jump Start și FastTracKids International, care a reunit până în prezent peste 11 milioane de cititori, cu scopul promovării educației timpurii și a lecturii.

Print Friendly, PDF & Email