Campanie de preluare gratuită a deșeurilor electrice și electronice, la Timişoara

Foto: Ecotic

În perioada 27 – 31 martie, Primăria Timișoara organizează o campanie de colectare de deșeuri de echipamente electrice și electronice (inclusiv becuri și neoane).

 

Conform studiului “Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni”, dezvoltat de Ecotic în 2022, 10,5% din echipamentele de mici dimensiuni analizate și care se află în casele românilor sunt păstrate chiar dacă sunt nefolosite sau stricate. Unul dintre principalele motive, invocat de 32% dintre respondenți, a fost necunoașterea modalităților de debarasare. În acest context, Primăria și Ecoric pun la dispoziția locuitorilor din Timișoara, soluții de predare spre reciclare:

Predare la punctele de colectare: Calea Torontalului, nr. 94, Calea Moșniței, nr. 2-4, strada A. Imbroane, nr. 70, strada Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fosta adresă: Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr. 3). Orarul de predare este de luni până vineri, între orele 9-19, iar sâmbăta, între 8-16.

Preluarea gratuită de la domiciliu a deșeurilor voluminoase. Comanda de preluare se va face telefonic la numărul de telefon 0768 250 250, între orele 8-16.

Timișorenii pot, astfel, să predea spre reciclare echipamentele electrice și electronice vechi și să contribuie în mod activ la menținerea curată a oraşului. Campania este organizată de Municipalitate împreună cu Ecotic şi cu Sistemul Național de Colectare – Axial Timiș.

 

Print Friendly, PDF & Email