Campanie a Prefecturii Timiş pentru a ajuta 6000 de elevi care nu pot participa la cursuri online

Foto: Constantin Duma

Prefectura Timiş demarează Campania e-learning TM, privind dotarea elevilor din județ cu laptopuri, tablete sau smartphone-uri, necesare pentru accesarea platformelor electronice de învățare.

 

Iniţiativa îi aparţine prefectului Liliana Oneț, fiind pusă în aplicare de Prefectura Timiș, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș și cu sprjinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, prin Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Timiș.

Potrivit Prefecturii Timiş, conform situației realizate de ISJ Timiș, aproximativ 6000 de elevi și 100 de cadre didactice din județ nu au încă acces la un echipament informatic activ pentru a  participa la activități didactice online. Pentru a asigura fiecărui elev din Timiş șanse egale la educație, în situația actuală fără precedent a pandemiei de coronavirus, Prefectura Timiş anunţă că a trimis adrese Pimăriilor și Consiliului Județean Timiș  în baza cărora autoritățile locale sunt rugate să se alăture Campaniei e-learning TM pentru a facilita accesul acestora la învătământul online.

Prefectura face un apel la instituții, agenți economici, organizații non-guvernamentale și persoane fizice să se alăture demersului și să doneze tablete, laptopuri sau smartphone-uri pentru a facilita accesul egal la educație. În plus, având în vedere că în Timiş sunt localități unde conexiunea la internet este deficitară sau nu există, Prefectura cere sprijinul tuturor operatorilor de telecomunicații pentru identificarea celor mai bune soluții astfel încât toți elevii să poată avea acces la platformele de învățare online.

Intențiile de sprijinire a Campaniei e-learning TM vor fi transmise la adresa de email: contact@prefecturatimis.ro.

Print Friendly, PDF & Email