Campania „Oamenii Timpului”, lansată şi la Timişoara

Oamenii Timpului la Timisoara„Oamenii Timpului”, o campanie de interes public ajunsă la cea de-a III-a ediţie, care îşi propune să răsplătească şi să promoveze vârfurile vieţii culturale şi sociale, a fost lansată oficial la Timişoara, la Universitatea de Vest.

 

La eveniment au participat Adriana Nazarciuc, președintele Asociației Revistei Timpul, prof. Florin Iancu, manager de proiect „Oamenii Timpului”, conf. univ. dr. Daniel Vighi și asist.univ.dr. Emanuel Copilaș, manager zonal al Campaniei „Oamenii Timpului”.

Campania este o importantă provocare lansată societății românești şi ne bucurăm că aceasta are un bun ecou și la Timișoara. A început la Iași, ca un demers local, dar iată că evenimentul a căpătat rapid o importanță regională și națională, depășind chiar granițele țării, reușind să atragă interesul românilor de pretutindeni. Ca principal obiectiv, Campania «Oamenii Timpului» își propune să identifice, să omologheze și să promoveze personalități ale vieții publice din România”, a declarat Adriana Nazarciuc, accentuând asupra faptului că echipa proiectului speră ca, prin ediţia din acest an, una de anvergură naţională, comunitatea „Oamenii Timpului” să se consolideze şi să continue să aducă la un loc „oameni şi fapte care ne reprezintă în lume”.

La rândul său, Emanuel Copilaş a catalogat Campania „Oamenii Timpului” drept un proiect cultural necesar şi oportun, cu atât mai mult cu cât îşi propune să identifice „busole axiologice”. „Într-o epocă în care societatea pare că se dezintegrează sub presiunea unor forțe centrifuge care, culmea imposturii și a cinismului, se pezintă pe sine drept culmi ale civismului, ale implicării și responsabilității sociale, «Oamenii Timpului» oferă voce valorilor (deocamdată) lipsite de voce și demonstrează, treptat și sigur, că un alt fel de societate, coagulată în jurul unor valori autentice și construită și de jos în sus, nu numai de sus în jos, este posibil”.

Campania „Oamenii Timpului” este un proiect al Asociaţiei Revistei Timpul şi beneficiază anul acesta de o recunoaştere extraordinară din partea unora dintre instituţiile-emblemă ale României. ASR Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei României, a acordat Înaltul Patronaj Galei „Oamenii Timpului”. De asemenea,  Campania „Oamenii Timpului” RO+ beneficiază de patronajul Ministerului Culturii.

În urma campaniei care va cuprinde etapele de nominalizare, vot al publicului, precum şi de jurizare, la finalul anului vor fi acordate în cadrul unui eveniment de înaltă ţinută zece premii unor personalităţi sau organizaţii din plan local, naţional şi internaţional care, pe parcursul ultimului an (octombrie 2015 – septembrie 2016) și-au dovedit excelența. Categoriile vizate de această campanie sunt: Literatură, Arte, Educație și Cercetare, Societate civilă, Diplomație publică, Memorie și istorie, Jurnalism, Tinere valori, Sănătate și Antreprenoriat.

Ediția a III-a a extins Campania la nivelul întregii țări, precum și în Republica Moldova, înregiunea Cernăuți și în diaspora. În acest scop au fost create opt centre de monitorizare (Baia Mare, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Sibiu, Neamț și Timișoara), în care vor funcționa echipe de lucru care vor asigura competiţiei un caracter unitar. Publicul din întreaga țară și din afara ei va avea posibilitatea de a propune, pe platforma www.oameniitimpului.ro, propuneri de nominalizare pentru fiecare dintre cele 10 categorii supuse jurizării.

Producătorul Campaniei „Oamenii Timpului” este Adenium.

Print Friendly, PDF & Email