Campania „Fără Penali în Funcții Publice” a ajuns la jumătate din numărul de semnături necesare

USR Timiş face un apel public pentru semnarea listei „Fără Penali în Funcții Publice”. Numărul de semnături necesare este, la nivel naţional, abia la jumătate, termenul-limită al campaniei va fi luna viitoare, iar „în Parlament, infractorii și acoliții lor își fac legi”.

 

De la lansarea campaniei „Fără Penali în Funcții Publice”, în 22 martie, în Timiş au fost strânse aproape 16.000 de semnături. Reprezentanţii USR Timiş, care strâng semnături pentru această campanie, atrag atenţia că, în mod neașteptat într-un oraș cu renumele și spiritul Timișoarei, voluntarii care strângeau semnături în centru au fost hărțuiți de Poliția Locală, agenţii invocând eronat încălcarea Legii 60/1991 a adunărilor publice.

USR Timiş anunţă că, ieri, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a decis să aprobe, „prin derogare de la regulile în vigoare pentru zona de promenadă a Timișoarei”, strângerea de semnături oriunde și în această zonă, dar transmite că strângerea de semnături în stradă pentru o inițiativă legislativă cetățenească este un drept al cetățenilor, recunoscut în Constituție și prin Legea nr. 189/1999. „Un drept pe care nu-l poate suprima niciun primar. Totuși, domnul Robu poate susține cu adevărat campania #FărăPenali: îi solicităm să aprobe amplasarea cortului #FărăPenali în Piața Victoriei, vizavi de Catedrală”, transmit reprezentanţii USR Timiş.

Aceştia mai spun că un astfel de demers este mai mult decât necesar, în condiţiile în care, „în Parlament, infractorii și acoliții lor își fac legi”, iar numărul de semnături necesare e abia la jumătate: „Ministrul Justiției pregătește salvarea lui Liviu Dragnea. Inițiativa Fără Penali în Funcții Publice este tocmai semnalul pe care oamenii onești îl dau: vrem să fim conduși de politicieni integri! Timpul se scurge rapid și până în 20 august trebuie să strângem cele 500.000 de semnături. Acum avem jumătate din ele.”

USR Timiş face un apel către populaţie, pentru a se alătura acestei inițiative: „Orice semnătură contează și mizăm pe cei ce se implică și aduc liste cu semnături de la familie, prieteni sau colegi”.

Listele pot fi descărcate de pe pagina www.farapenali.ro/#semneaza, iar în Timişoara pot fi aduse la cortul amplasat, momentan, la intrarea în Parcul Central, între orele 19 și 21, sau la sediul USR Timiş, de pe str. Paris, nr 19, ap. 2.

Este datoria noastră, a tuturor, să le lăsăm copiilor o țară liberă și democratică. Corupții nu pot învinge atâta timp cât noi, cetățenii onești ai României, luptăm umăr la umăr”, transmite Cristian Moș, președinte USR Timiș.

Fără Penali în Funcții Publice, inițiativa cetățenească sprijinită de USR, dorește oameni onești în fruntea Statului român. „Simplu și clar, această idee trebuie trecută explicit în Constituție. Pentru a propune această schimbare, e nevoie de semnăturile a cel puțin 500.000 de cetățeni cu drept de vot”, mai transmit reprezentanţii USR Timiş.

Print Friendly, PDF & Email