Camelia Potec, campioană olimpică la natație, ambasador UVT Liberty Marathon

Camelia Potec şi Marilen Pirtea. Foto: UVT

Noul Ambasador al competiției anuale UVT Liberty Marathon este Camelia Potec, multiplă campioană mondială și europeană la natație, deținătoare a peste 200 de titluri naționale și a mai multor recorduri.

 

 „Chiar dacă sunt olimpică la natație, promovez toate sporturile și mișcarea sănătoasă, astfel că sunt deosebit de bucuroasă pentru că pot promova un eveniment sportiv atât de important, printre cele mai importante din vestul țării. Sportul înseamnă sănătate, iar în contextul acestor zile, în care riscurile epidemice sunt tot mai alarmante, cred că avem un motiv suplimentar de a face o pledoarie și mai hotărâtă pentru sport”, a declarat Camelia Potec, președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, prezentă azi la Universitatea de Vest din Timișoara.

La rândul său, rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, remarcă modul în care maratonul UVT Liberty este pus în valoare, o dată în plus, prin susținerea oficială din partea Cameliei Potec: „Rolul Cameliei Potec, în noua sa calitate de ambasador UVT Liberty Marathon, este major, pentru că aduce demonstrația practică a valorii complementarității sporturilor, în scopul desăvârșirii pregătirii fizice, personale și profesionale a sportivilor profesioniști sau amatori. Sperăm că mesajul ce va fi transmis public de către UVT, prin intermediul vocii unui sportiv medaliat olimpic, să promoveze și mai convingător valorile pe care UVT le propune comunității: brandul competițional UVT Liberty Marathon a pornit la drum ca un manifest al alegerilor care ne fac diferiți, care ne fac unici și liberi, cultivate prin sport și sănătate”.

Ediția 2020 a UVT Liberty Marathon va avea loc în 24 mai. Competiția se adresează alergătorilor experimentați, dar și tinerilor sau copiilor aflați la prima experiență de alergare la un maraton şi vor fi două categorii de curse: cronometrate (42 km şi 21k m) și necronometrate (14 km, 7 km, 4 km, 2 km şi cursele copiilor).

Bilanțul primelor două ediții, spun oficilaii UVT, cuprinde peste o mie de participanți, la prima ediție, respectiv o mie cinci sute, la a doua ediție, mai mult de 10.000 km alergați, premii în valoare de peste 10.000 de euro.

„Pentru 2020 ne propunem să atingem un nivel de peste 2000 de participanți, peste 15.000 km alergat, dar ne pregătim și pentru începerea demersurilor pentru omologarea evenimentului sportiv și calificarea maratonului pentru ca să devină un eveniment internațional de referință pentru iubitorii acestui sport, poziționând Timișoara pe harta internațională a maratoanelor de șosea”, transmit reprezentanţii UVT.

Print Friendly, PDF & Email