Calea Stan Vidrighin, reabilitată în proporţie de două treimi

Calea Stan Vidrighin. Foto: PMT

Trei bulevarde majore din Timişoara (Bogdăneștilor, Cetății și Vidrighin) sunt în lucrări de reabilitare. Calea Stan Vidrighin – bulevardul care leagă Zona Industrială Buziașului de restul orașului – este realizată în proporție de două treimi, şantierul fiind în avans față de grafic, anunţă Municipalitatea.

 

„Pe Vidrighin șantierul avansează bine. Lucrarea e în avans față de grafic. E o lucrare mare, care a inclusiv și înlocuirea și modernizarea rețelei de apă canal. Am terminat o parte din accesele spre curți și jumătate din trotuarele și pistele de bicicletă. Trotuarele sunt realizate cu dale, iar pistele de bicicletă vor fi pe ambele sensuri de mers. Îmbunătățim condițiile și siguranța pentru toți cei care se deplasează în zonă, fie că folosesc tramvaiul, bicicleta sau mersul pe jos. Următoarea provocare pe șantier e la sensul de la AEM, unde mai avem niște lucrări grele la linia de tramvai și vor urma alte lucrări dificile la intersecția cu 1 Decembrie”, declară primarul Dominic Fritz.

În acest moment, mai spun oficialii Municipalităţii, constructorul contractat pentru reabilitarea Căii Stan Vidrighin are fronturi active pe tot bulevardul. Echipele STPT lucrează, de asemenea, la linia de tramvai care leagă bulevardul de sensul giratoriu Piața Gheorghe Domășneanu și vor turna beton pentru secțiunea de carosabil dintre linii. Traficul este restricționat pe această bucată din sensul giratoriu până pe 2 august, când estimăm finalizarea lucrărilor.

Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale pe Calea Stan Vidrighin este finanțată prin bugetul local al Municipiului Timișoara. Valoarea proiectului este de 83 de milioane de lei, cu TVA inclus, iar termenul de finalizare este 30 septembrie 2024. Contractul de execuția a fost încheiat cu Porr Construct.

Print Friendly, PDF & Email