Calea ferată care traversează Timişoara, în dezbatere publică

USR Timiș anunţă că va organiza o dezbatere publică intitulată „Calea ferată, mijloc de dezvoltare sau de congestionare?”.

 

USR Timiș consideră că un proiect atât de important și cu impact pe termen mediu și lung asupra dezvoltarii Timişoarei și a calităţii vieţii locuitorilor acestui oraş, cum este reabilitarea liniei de cale ferată care traversează orașul, nu poate fi făcută fără a informa și consulta cetăţenii Timișoarei.

Astfel, va organiza o dezbatere, intitulată „Calea ferată, mijloc de dezvoltare sau de congestionare?”, care va avea loc vineri, 16 iunie, de la ora 14, în sala de conferințe din incinta Casei Adam Müller-Guttenbrunn, din Timișoara.

Cum pentru tronsonul de cale ferată care traversează orașul, s-au vehiculat, în ultimii ani, diverse soluţii, fiecare cu avantajele sau dezavantajele sale, cu partizanii sau contestatarii proprii, USR Timiş încearcă să afle, după această dezbatere publică, răspunsuri la câteva întrebări:

  • Care vor fi implicațiile soluției alese, dintre cele discutate până acum: reabilitarea la sol, îngroparea în subteran sau ridicarea pe estacade?
  • Se va opta pentru o soluție la nivelul solului?
  • Daca da, cum vor fi soluționate traversările cu infrastructura rutieră?
  • Care este impactul acestui proiect pentru direcțiile strategice de dezvoltare regională a infrastructurii feroviare?
  • Cum se va realiza conexiunea cu aeroportul Traian Vuia?

Am considerat necesar ca la această dezbatare să invităm autorităţile, instituţiile responsabile, specialiștii din domeniu, oamenii politici, oamenii de afaceri și, mai ales, cetăţenii Timișoarei care doresc să fie informaţi, să analizăm împreună, făra nicio intenţie de politizare, punctele tari și slabe ale fiecărei posibile abordări”, transmit reprezentanţii USR Timiş.

Print Friendly, PDF & Email