Călăuze sârbe reţinute la Timişoara

Politia de FrontieraPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia au depistat doi cetăţeni sârbi implicați în trecerea ilegală peste frontieră a grupului de 11 migranţi, depistat cu câteva ore înainte.

 

În 30 septembrie, în urma depistării în zona Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia a unui grup de 11 migranti care încerca să intre ilegal în România, poliţiştii de frontieră au extins verificările în zonă şi au identificat pe o comunicaţie din apropierea graniţei cu Serbia, un taximetru cu numere de înmatriculare sârbești, anunță Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara. La volanul autoturismului se afla un cetăţeanul sârb, P. Milorad, în vârstă de 61 ani.

În urma verificărilor, s-a stabilit că șoferul era implicat în călăuzirea grupului de 11 migranţi depistat cu cateva ore mai devreme, iar în urma extinderii cercetărilor a rezultat că în activitatea infracţională a mai fost implicat un alt cetaţean sârb, O. Slobodan, în vârstă de 63 de ani, care a fost identificat într-o benzinărie din Jimbolia.

Cei doi sârbi au racolat migranţii din Belgrad, i-au transportat până în apropierea frontierei cu România si i-au îndrumat să treacă ilegal frontiera, urmând să îi preia de pe teritoriul României și să-i transporte spre Ungaria.

Cetăţenii sârbi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, cazul fiind preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, care a emis pe numele celor doi ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, ulterior dispunând arestarea lor preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

În 30 septembrie, după miezul nopții, poliţistii de frontieră din cadrul Sectorului PF Jimbolia împreună cu lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara au depistat în vegetaţia din zonă11 persoane (opt bărbaţi, o femeie şi doi copii), care nu aveau documente de identitate asupra lor. În urma verificărilor s-a stabilit că sunt opt cetăţeni sirieni, un irakian, un sudanez şi un palestinian, adulții având vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, iar copiii, unul câteva luni, iar celălalt, doi ani. La cercetări, persoanele adulte au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Cei 11 sunt cercetați pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind predați Servicului de Imigrări Județean Timiș. Totodată, au fost contactate autorităţile sârbe pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie.

Print Friendly, PDF & Email