Câine scos la plimbare, împuşcat în apropiere de Timişoara

Sursă foto: Facebook Dorothea Iordănescu

În Timişoara s-a ajuns în situaţia ca un individ să tragă cu arma în cine şi când vrea. O timişoreancă scrie pe pagina sa de socializare că ieri, în timp ce îşi plimba câinele în pădurea de la Ghiroda, acesta a fost împuşcat din senin de un individ care a trecut prin zonă.

 

Sursă foto: Facebook Dorothea Iordănescu

Ai fost câinele meu superiubit. Rămâi cu bine!!! Nu o să te uit în viața asta. Sper ca idiotului care te-a împușcat azi, în fața ochilor mei, să i se suspende cel puțin licența și permisul de vânătoare!”, a scris pe pagina sa de socializare Dorothea Iordănescu, fost scenograf la Teatrul Naţional din Timişoara.

Căţeluşa împuşcată ieri a adoptat-o în urmă cu 12 ani şi a dus-o prin teatrele din fiecare oraş în care a lucrat: Bucureşti, Arad, Piatra Neamţ, Timişoara. „A fost «câine de teatru»”, spune ea.

Potrivit art. 6 din Legea 205/2004, privind protecția animalelor, prin cruzime față de animale se înțelege şi „omorârea animalelor, din perversitate, precum și prin practicarea tirului pe animale domestice sau captive”.

Rămâne de văzut modul în care Poliţia Timiş i-a eliberat acelui individ permisul de port-armă, pentru că persistă întrebarea: cum trec astfel de oameni testele psihologice pe care le cere legea?

 

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis