Cafékultour aduce arta în cafenele şi librării din Timişoara

Arta contemporană, sub diferite forme ale sale, este adusă pe scene improvizate în cafenele, librării și spații neconvenționale din Timişoara. În cadrul Cafékultour – Săptămâna cafenelelor.

 

Cafékultour – Săptămâna cafenelelor, ajunsă la cea de-a paisprezecea ediție, va avea loc la Timişoara, în perioada 16 – 22 aprilie.

Din acest an, e un festival cu… buletin! Sau carte de identitate. Iar ceea ce-i constituie identitatea și i-o afirmă se regăsește și în ediția din 2018: aducerea artei contemporane, sub diferite forme, pe scene improvizate în cafenele, librării și spații neconvenționale din orașul de pe Bega”, spune Teodora Achim, de la Institutul Francez din Timişoara.

Săptămâna cafenelelor este în egală măsură o sărbătoare a multiculturalității, care va ilustra, timp de șapte seri, diversitatea culturilor din Timișoara. Cafékultour este, în acest sens, un festival care seamănă orașului, creând pentru locuitorii săi pretexte de întâlnire cu forme artistice variate, provenind din șapte țări : Italia, Polonia, Cehia, Serbia, Franța, România, Germania, anunţă organizatorii.

Aceştia mai spun că actuala ediție este fidelă liniei urmate de festival, de la prima ediţie, aducând la un loc expoziții, teatru-mimă, concert, dans contemporan, un film în avanpremieră la Timișoara și, nu în ultimul rând, un spectacol inedit de muzică clasică. Două țări participă pentru prima dată la festival: una apropiată ca spațiu, Serbia, iar cealaltă, apropiată lingvistic, Italia.

Prima ediţie Cafékultour a avut loc în 2005, fiind organizată la inițiativa Institutului Francez și a Centrului Cultural German din Timișoara, cu susținerea Ambasadei Franței în România, a Goethe Institut și a Primăriei Municipiului Timișoara. Festivalul și-a propus să exploreze spații culturale alternative, pe atunci aproape inexistente în oraș.

Detalii despre program, anunţă organizatorii, vor fi oferite în curând pe pagina de Cafékultour și pe site-ul Institutului Francez din Timișoara: www.institutulfrancez.ro.

Print Friendly, PDF & Email