Cadru didactic de la Universitatea de Vest din Timişoara, prins în flagrant cu mita luată de la studenţi

Universitatea de Vest Timisoara Foto EyeintheskyUn cadru didactic de la Universitatea de Vest din Timişoara, preparator de informatică la Facultatea de Matematică – Informatică, a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la studenţi pentru a-i promova la examene.

 

Procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş şi ofiţeri de Poliţie de la Direcţia Generală Anticorupţie l-au prins, joi seară, în flagrant pe Ovidiu Aritoni, în vârstă de 33 de ani, preparator de informatică la Facultatea de Matematică – Informatică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara în timp ce lua bani de la studenţi pentru a-i trece examenele. Potrivit unor surse judiciare, acesta ar fi luat 600 de lei, după ce anterior mai luase diferite sume de bani de la studenţi.

Ovidiu Aritoni a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa judecătorilor de la Tribunalul Timiş cu propunere de arestare preventivă.

Într-un comunicat de presă trimis de Universitatea de Vest din Timişoara în această dimineaţă, reprezentanţii instituţiei îşi exprimă regretul pentru faptul că un om nu a înţeles că Universitatea are toleranţă zero faţă de asemenea comportamente nedemne. În plus, anunţă că apreciază implicarea autorităţilor judiciare şi se bucură să îi aibă aproape în menţinerea unui mediu academic sănătos.

„Universitatea este, probabil,  ea mai mare instituţie din vestul ţării, cu peste 1.000 de angajaţi şi mai mult de 15.000 de studenţi, însă responsabilitatea pentru actele respective îi aparţin în totalitate persoanei în cauză, singurul care va suporta consecinţele propriilor decizii. Asemenea fapte nu au ce căuta în mediul academic şi vor fi eliminate de către de comunitate, cu sprijinul partenerilor instituţionali”, se mai arată în comunicat.

Print Friendly, PDF & Email