Burse de la CNAIR pentru studenții Politehnicii Timişoara

Semnarea protocolului între CNAIR şi UPT, privind bursele destinate studenţilor Politehnicii Timişoara

Studenților Facultății de Construcții din cadrul Universității Politehnica Timișoara li se oferă oportunitatea de a obține burse lunare de studii de din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 

Un protocol de colaborare în acest sens a fost semnat, la sfârșitul săptămânii trecute, de către directorul general al CNAIR, Mariana Ioniță, și rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf. univ. dr. Florin Drăgan, anunţă reprezentanţii UPT.

Protocolul presupune organizarea unor stagii de practică pentru studenții anilor III și IV din cadrul cu Facultății de Construcții cu structura regională a CNAIR, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara. Studenții selectați vor primi burse de studii lunare în valoare de 1.000 de lei, vor lua parte la evenimentele publice de informare sau promovare cu privire la proiectele CNAIR, vor participa la dezvoltarea unor teme de cercetare în domeniul construcțiilor infrastructurii rutiere, se vor organiza în comun simpozioane și comunicări științifice etc.

 „Ne dorim să atragem cât mai mulți tineri spre meseria de inginer, deci spre facultățile de inginerie în construcții. Noi ne angajăm să-i pregătim, atât pe șantiere, cât și în cadrul birourilor noastre, în managementul de proiecte. De altfel, dorim să introducem în curricula școlară și unele cursuri dedicate implementării proiectelor, cum ar fi cele legate de achizițiile publice, de management de proiect, astfel încât să formăm adevărați experți, care să poată intra din prima zi de la absolvirea facultății la noi. Noi avem foarte mare nevoie de ingineri”, declară Mariana Ioniță, director general al CNAIR.

Rectorul UPT, Florin Drăgan, spune că în ultimul an universitar Politehnica Timişoara a avut o creștere considerabilă a numărului de absolvenți de liceu care au optat pentru Facultatea de Construcții. „Pe lângă aceasta, noi avem și Facultatea de Management în Producție și Transporturi, iar cursurile respective se pot susține și acolo. Din acest punct de vedere, UPT poate fi considerată partener al Guvernului și al CNAIR”, mai spune rectorul Florin Drăgan.

Studenții care au absolvit anul II de studii, interesaţi de bursele CNAIR, vor prezenta la începutul anului universitar un dosar care să cuprindă următoarele acte: situația școlară după fiecare sesiune de examen (media anuală a notelor trebuie să fie minimum 7), recomandare din partea facultății; o adresă de la facultate cu privire la structura anului universitar. Dosarele pentru obținerea burselor se depun la sediul CNAIR până la data de 1 noiembrie a fiecărui an. Solicitările vor fi analizate, până la data de 10 noiembrie a fiecărui an.

Print Friendly, PDF & Email